Araba kullanmaya başladım fakat gerginim

NorinRadd

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
lenova ideapad gaming 3
ryzen 5 7535hs
rtx 2050
2x8 gb ram 4800 mhz ddr5
Meslek
organizatör
Bu sene üniversite için bir araba aldık. Daha yeni yeni pratik yapıyorum. Araba kaldırma, vites atma, debriyaj kontrolu ve direksiyon hakimiyeti gibi şeylerde yeni başlayan biri için oldukça iyiyim. Fakat trafiğe çıkarken, bir araba ile karşı karşıya gelince, uzun yol yaparken, dönüşlerde ve gibi gibi durumlarda gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum. Aslında yapacağım şeyi biliyorum ama yapamıyorum. Panik oluyorum veya başka bir şey oluyor. Allah'tan yanımda babam oluyor da müdahale ediyor veya ne yapmam gerektiğini söylüyor. Ama bazen o da beni tedirgin ediyor. Sırf bu yüzden yol bir an önce bitsede arabadan insem diyorum kendi kendime. Arabaya binesim gelmiyor. Asla araba kullanmayı öğrenemeyecekmişim gibi hissediyorum. Tavsiyeleriniz var mı? Sizde de böyle şeyler oldu mu?

Yürümeden koşamazsın yüzmeden de sudan korkarsın diyeceğim şu ki bu gibi durumlar sana araba kullanmayı öğretecek şeyler zaten panik yapmamaya çalışıp yapman gerekene odaklan aynaların önemi büyük baktığın sürece bir yere çarpmazsın acemisin diye birisi laf söylüyorsa bırak söyleisn çünkü 2 aya artık acemi olmayacaksın diyeceklerim bu kadar umarım faydasını görürsün.

Teşekkürler. Araba sürmekten zevk almak istiyorum ama bu etkenlerden dolayı olmuyor. Umarım rahatlarımda zevk alırım.

Zamanla geçiçektir biraz tecrübe istiyor bu işler iyi sosyaller.

Bu işlerde yanınızda kim duruyorsa ve ne yapacağınızı söylüyorsa, o kişi de gerginliğinizi artırıyordur. Bunlar birkaç aya biter. Yine de babanızın durması sizin için daha iyi olur.

Bu işlerde yanınızda kim duruyorsa ve ne yapacağınızı söylüyorsa, o kişi de gerginliğinizi artırıyordur. Bunlar birkaç aya biter. Yine de babanızın durması sizin için daha iyi olur.

Teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…