Araba kullanmaya korkuyorum

The Batman

Decipat
Yer
Gotham
Ehliyet almam gerekli yaşım geçiyor fakat bir sorunum var. Kendimi araba sürerken hayal edemiyorum hele trafiğe çıktığımı düşündükçe geriliyorum. Sağımdan solumdan hızlıca arabaların geçerken yanlış hamle yapar mıyım ya da kazaya sebebiyet verir miyim diye düşünceler geçiyor kafamdan. Bu korkumu nasıl yenebilirim?

Ehliyet almam gerekli yaşım geçiyor fakat bir sorunum var. Kendimi araba sürerken hayal edemiyorum hele trafiğe çıktığımı düşündükçe geriliyorum. Sağımdan solumdan hızlıca arabaların geçerken yanlış hamle yapar mıyım ya da kazaya sebebiyet verir miyim diye düşünceler geçiyor kafamdan. Bu korkumu nasıl yenebilirim?
Herkes senin gibi bir sürücü. Azıcık beklesinler onlar da, elini ayağına dolaştırmaktan iyidir. Kimse annesinin karnında öğrenmiyor sonuçta. Kimsenin olmadığı yerlerde pratik yaparak kendini geliştirebilirsin.

Karşılıklı iletişimdir trafik.
Karşınızdaki kişilerle iletişime geçeceksiniz, onlara ne yapacağınızı söyleyeceksiniz onlar da size ne yapacaklarını söyleyecekler.
Yine de gözünüz her zaman açık olacak ki size ne yapacağını söylemeyen kişilerin de hareketlerini tahmin edebilin.
Zamanla telefon kullanmak, bilgisayar kullanmak gibi eylemleri şu an nasıl hızlıca yapıyorsanız çoğu şeyi burada da beyniniz öğrenecek. Çoğu kontrolü refleks olarak yapacaksınız, çoğu kişinin size haber vermediği bir sonraki adımını siz tahmin edebileceksiniz.

Hocam direksiyon alıp F1 oynayın. Araba kullanmak sıkıcı bile gelir :D

Bu arada Türkiye'de araba kullanmak gerçekten sıkıntı. Hele ki İstanbul'da yaşıyorsanız çok daha beter. Hepsi birbirinin aynı magandalar. Zaten trafik nedeniyle 20'den yukarı çıkamayacağınız için, çok da heyecanlanmazsınız :D

Bir keresinde bana da dedem araba kullanmayı öğretirken arabayı kaldıramadığım için okkalı bir tokat atmıştı. O zamandan sonra çoğu arabayı sollayarak geçmeye başladım.

Dostum ben de ehliyetimi alalı 1 sene olmadı. Ehliyet kursuna başlamadan önce ben de aynı düşünceler içerisindeydim. Fakat cesaret et ve başla. Sana verebileceğim öneri yanında süren tecrübeli sürücüleri dikkatli bir şekilde izle. Ehliyetini aldıktan sonra çok yoğun olmayan yerlerde geniş yollarda sürmeye başla. Öncelikle arabayı tanımaya odaklan. Ne hızla giderken nerede duracağını hesapla boş bir kaldırıma yanaş aynadan kontrol ederek ondan sonra bak ne kadar yaklaşmış araba bunun amacı arabanın sol tarafına yakın olduğundan daha kolay hakim olabiliyorsun fakat arabanın genişliğini tam hesaplayamadığından sağ tarafı tam hesaplayamıyorsun (en azından benim açımdan durum böyleydi). Bu dediklerimi yaptıktan sonra zamanla kullanarak rahatlıyorsun. Ve en önemlisi yaptığın işten keyif al.

Korkuyu yenmenin tek yolu korku ile yüzleşmektir lafını doğru buluyorum. Köpeklerden çok korkardım küçükken. Amcamın köpeği. Kapalı alanda bir köpek ile baş başa kaldım. Tabii başta korktum ama sonra hemen alıştım. Bu arada köpek dudağımı yaladı, çok ilginç.

Köpek de ayrı şımarık ha, tur attım yemin ediyorum mekanda. Oyuncu bir köpek yani. İyi ki yalnızdım.

Yani yüzleşmen kesin bir çözüm diyebilirim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı