Araba kullanmaya korkuyorum

Yer
Bursa
20 yaşındayım, daha ehliyet almadım fakat almaya da çekiniyorum. Henüz arabamız olmadığı için hayatımda hiç kullanmadım. Eğer yakın zamanda ehliyet alırsam dayımın arabasıyla provalara başlayacağım. Sorun şu ki araba konusunda kendime asla güvenemiyorum. Çok büyük bir sorumluluk ve hem trafikteki diğer canlıların, insanların, hem kendimin hem de yanımdakinin can güvenliğinin sorumluluğu çok büyük bir yük gibi geliyor.

Zaman zaman dalgın olabilen bir insan olarak trafikte sorun yaşamaktan korkuyorum, çünkü bildiğiniz gibi trafikte en küçük bir hata çok büyük sonuçlara yol açabiliyor. O trafikte makas atarak gezen dallamalara, sinyal vermeden dönen herifleri görünce benim ne eksiğim var diyorum aslında ama yine de bu konuda kendime güvenmekte sıkıntı çekiyorum.

Zamanında arabamız hiç olmadığı için annemin en büyük beklentilerinden biri araba sahibi olmam, araba kullanmam ve ulaşım konusunda bize yetebilmem. Sonuç olarak ehliyet almalı ve araba kullanmaya başlamalı mıyım kararsızım. Ehliyet sürecinden geçmiş insanlar fikir belirtirse güzel olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam senin problemin ehliyet almak değil. Senden büyük ölçekte beklentiler var, bu doğrultuda öz güven konusunda eksikliğin var. Yani korkmak hiçbir probleme deva olmaz. Hayatının geri kalanında risk almayı, sebep sonuç çıkarımları yaparak ilerlemeyi, her düşüşünde sorun tespiti yapıp o aşamayı atlatmayı öğrenmelisin. Mesela bizde 2 araba var, bir tanesi Mercedes, Türkiye'de lüks diyeceğimiz bir araç, 1 milyondan fazla fiyatı var, babam o bahsettiğiniz trafik magandalarını bilmesine rağmen sırf öğrenmem için o araçla trafiğe çıkmama izin veriyor çünkü ben araba pahalı diye bir şey olur diye trafikte tedirgin oluyordum ve 1 ay olmadan sürmeyi öğrendiğimi fark etti. Yani baban olur annen olur kim olursa olsun hayatta risk almak zorundasın, korkma kaybedeceğin şeyler tecrübelerden daha değerli değildir.

Aga kafana hiç takma bende ehliyet alırken 10'dan fazla kaza tehlikesi atlattım hatta öyle ki vites 3'te araba kaldrdım. Hoca bile dedi onca yıllık hocayım oğlum daha ben bile vites 3'te araç kaldırmadım diye. Ama şu an otobana çıkacak kadar araca hakimim kısaca takma kafana belli bir süre sonra alışıyorsun.

Aga kafana hiç takma bende ehliyet alırken 10'dan fazla kaza tehlikesi atlattım hatta öyle ki vites 3'te araba kaldrdım. Hoca bile dedi onca yıllık hocayım oğlum daha ben bile vites 3'te araç kaldırmadım diye. Ama şu an otobana çıkacak kadar araca hakimim kısaca takma kafana belli bir süre sonra alışıyorsun.
Reis kaç bin devirde kalkıyorsun dffhdhfd

Reis kaç bin devirde kalkıyordun dffhdhfd
Aga ışıklar vardı bende korktum ışıkların orada bir sürü araçta vardı büyük bir anda uyuklar gibi oldum ve gaza bastım anlık olarak. Sonra baktım o arada vitesi boşa almaya çalışırken 3'e almışım sonra da araba stop etmesin diye gaza yüklendim sonra bağırta bağırta kaldırdım aracı.😅

Araba kullanmanın başı cesaret, merak ve özgüvendir. Bunları sağladıktan sonra ehliyeti alıp surersin.

Milyarlarca insanın yapabildiği bir şeyi yapmak zor değil. Trafikte dikkatli sürücüler daha iyi araba kullanır, dikkatli bir acemi olursan bir şey olmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı