Araba mı yoksa motosiklet mi?

BADİ_1

Centipat
Makaleler
2
Merhaba. Lisede 11. sınıfım ve bu hafta değil diğer hafta stajımız başlıyor. Bu yaz 6 ay boyunca çalışarak 6 ay sonunda yaklaşık 250 bin TL gelir elde etmiş oluyorum. Sizce bu parayı hiç harcamadan seneye de 6 ay boyunca çalışıp yaklaşık 550 bin TL'ye 2. el araba mı yoksa bu sene 150 bin TL'ye motosikletni almalıyım kararsız kaldım. Sizce hangisi çok daha mantıklı olur. 18 yaş altı olduğum için motosiklet Max 125CC alabilirim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Araba.

Sizin zevkinize de bağlı. Arkadaş ortamınız genişse araba daha mantıklı olacaktır. Sadece kendim için alacağım, serserilikle işim yok derseniz motosiklet daha mantıklı.

Bence motosiklet bu yaşlarda daha güzel olabilir. Ben alacak olsam motosiklet alırdım açıkçası çünkü araba alsan herhangi bir sorunda parçasını tamir ettirmek motosiklete göre daha pahalı olabilir ve öğrenci olduğun için bunu karşılamakta zorlanabilirsin ama motosiklet alsan hem sürmesi daha keyifli olur hem de herhangi bir arızada daha ucuza parça değişimi sağlayabilirsin.

Araba almak daha mantıklı ve güvenli arkadaşlarınız ile dışarı çıkmak isteseniz motor ile çıkamazsınız (aynı araçla)

Sizin zevkinize de bağlı. Arkadaş ortamınız genişse araba daha mantıklı olacaktır. Sadece kendim için alacağım, serserilikle işim yok derseniz motosiklet daha mantıklı.
Arkadaş ortamım geniş değil. Sık sık konuştuğum max 2 kişi var. Bir arkadaşımında motoru var zaten. Serserilik de işim yok, sadece kolay ulaşım veya gezmek için alıyorum.

Arkadaş ortamım geniş değil. Sık sık konuştuğum Max 2 kişi var. Bir arkadaşımında motoru var zaten. Serserilik de işim yok, sadece kolay ulaşım veya gezmek için alıyorum.

Araba kullanım açısından daha konforlu 125 CC motorla en fazla göreceğiniz hız 120 civarı olur oda top Speed olduğu için uzun sürede sorun çıkarır araba alıp rahatınıza bakın derim.

Arkadaş ortamım geniş değil. Sık sık konuştuğum Max 2 kişi var. Bir arkadaşımında motoru var zaten. Serserilik de işim yok, sadece kolay ulaşım veya gezmek için alıyorum.

Bence motor sürerken araba yerine daha fazla zevk alırsın hem araba alsan sonuç olarak öğrencisin bu arabanın benzininin zor karşılarsın ama motor alırsan benzinini daha kolay karşılayıp daha fazla gezebilirsin bence motor al. Hem ileride motoru satması arabaya göre daha kolay olur diye düşünüyorum.

Tabii ki de araba. Bunun yağmuru, çamuru, karı, soğuğu vs. Var. Yaz aylarına girdiğimize aldanma ekim-kasım gibi soğuklar başlayınca motosiklet işi bitiyor.

Motor satması arabaya göre daha zordur 125 CC motor ile 50 bin km yapsanız perte çıkar neredeyse araba ile 200-300 bin km yapabilirsiniz gerekli kontroller ile benzin parası bir araba parası çıkarmaz elbette motora göre fazladır ancak konfor ve performans için değer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…