Araba nasıl alınır?

Babamın var, yâni arabamız var aslında ama işte babam yoğun çalışıyor olduğu için arabayı sürdüremiyor bana.

Hımmm. Eğer araba sürmeyi öğrenebilseydin önceden 18 yaşında ehliyeti rahatça alır altına mis gibi arabanı çekerdin. Benim gibi manuel araba sürmeyi 18 yaşına kadar mükemmel öğrenme şansın yok. Bence 18 yaşını bekle derim, ehliyetin parasını geçtim, aldığın fiyattan düşüğe satman gerekecek ama adam gibi alan alıcı yok elinde kalacak. Ama parayı çok sıkıntı etmiyorsan dediğin arabalardan 2.el alıp trafiğe boş yollarda sürebilirsin. (İstanbul'da isen birkaç hafif akan trafikli ve ışıklı yol önerebilirim)

Âbi bu arada hatırladın mı beni? Birkaç ay önce benim başka bir soruma yanıt vermiştin.

Hangi konu söylesen belki hatırlarım, sonuçta yardım etmeyi seviyorum

Sevdiğim kıza şiir yazdım, güzel mi diye bir konu açmışım, ona yazmışsın.

Âbi bir de en büyük sorun şuan da param hiç yok neredeyse. Sâdece 3000 TL var.

Sevdiğim kıza şiir yazdım, güzel mi diye bir konu açmışım, ona yazmışsın.

Heee tamam. Hatırladım seni

Âbi bir de en büyük sorun şu an da param hiç yok neredeyse. Sâdece 3000 TL var.

Vallaha benim de bir 4000 TL var. Tatilde başlayıp yazın sonuna kadar asgari ücret ile çalışıp kendime temizinden bir sıfır motor çekerim, zaten etik hackerim sertifika sınavına hazırlanmaya başlayacağım, para benim için aşırı önemli bir dert değil. Sende asgari ücret ile çalışabilirsin, hele ingilizcen iyiyse otellerde çalışırsın, bahşiş falan derken parayı toplarsın.

Âbi 16 yaşındayım, her yere de almıyor tabi insanlar. Baba tarafı biraz zengin gibi denilebilir az çok. Yâni Dedem özellikle, kendisi profesyonel terzi. Ekrem İmamoğluna ve bir ara büyük millet meclisi başkanına bile dikim yapmıştı.

Hattâ o da yeni araba aldı kendine, volkswagen tiguan 2020 modelini almış. Jeep alacağım diyordu.

En kısa yok olarak İngilizce diyorum. İngilizceniz turistler ile anlaşıp konuşmaya yetiyorsa İstanbul gibi büyük yerlerde kolaylıkla çok karlı işler bulabilirsiniz. Bir de dolar olarak genelde bahşiş veriyorlar o sayede parayı kolayca bulursunuz araba için.

Peki araba merâkımı gidermek için alabileceğim ucuz bir şey yok mudur bildiğin ?

Peki araba merâkımı gidermek için alabileceğim ucuz bir şey yok mudur bildiğin?

Eğer bir yakınınız araba sürmeyi gönüllü göstermediği sürece bildiğim bir yol açıkçası yok. Ama arabayı yokuşta kaldırıp indirmek, düzgün vites atmak, debriyajı istikrarlı kullanmak ve paralel park gibi şeyleri çözdükten sonra insana sıradan geliyor. Heves mi yoksa tutku mu bunu iyice anlamak lazım.

Âbi şöyle; Babam çoğu zaman yoğun çalıştığı için, vakit olmuyor yâni.

Tutku olabilir belki de. Hiç mi şöyle kredi çekme imkânım yok benim yâ ?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…