Araba nasıl yıkanır?

xswordiz71

Hectopat
Daha fazla  
Hayatımda taşıtlara karşı ufaklıktan itibaren pek sempatim yoktu, sevmiyor değildim ama iki arada bir deredeydim işte. Yaşam tarzım ve aile tarzım sebebiyle de arabalar vb. ile pek temas şansım olmadı.

Şimdi bugün sizlere 2 sorum var;

1-Araba nasıl yıkanır? Açıkçası ben detaylı şekilde defalarca kez her tarafını köpükleyip tekrar tekrar yıkıyorum, bir kuzenim var ve araba ile inanılmaz fazla iş yapıyorlar, tamir, toplama, alım, satım vb vb. Örneğin bugün bana dedi ki; "arabanın üstündeki kuş dışkılarını yıkasana, eğer yıkamazsan zamanla pas tutar." dedi. Mesela ben bunu bugün öğrendim, böyle ufak tefek detayları ve araba yıkama aşamalarını izah etmenizi rica ediyorum.

2- Arabalar ve taşıtlar hakkında bildiğiniz bütün pratik şeyleri rica etsem anlatır mısınız?

İdeal olarak ilk suyla tozunu alırsın sonra köpürtürsün. Duruladıktan sonra kurutursun sonra hızlı cila ile silersin boyayı korusun diye.

Hayatımda taşıtlara karşı ufaklıktan itibaren pek sempatim yoktu, sevmiyor değildim ama iki arada bir deredeydim işte. Yaşam tarzım ve aile tarzım sebebiyle de arabalar vb. ile pek temas şansım olmadı.

1-Araba nasıl yıkanır? Açıkçası ben detaylı şekilde defalarca kez her tarafını köpükleyip tekrar tekrar yıkıyorum, bir kuzenim var ve araba ile inanılmaz fazla iş yapıyorlar, tamir, toplama, alım, satım vb vb. Örneğin bugün bana dedi ki; "arabanın üstündeki kuş dışkılarını yıkasana, eğer yıkamazsan zamanla pas tutar." dedi. Mesela ben bunu bugün öğrendim, böyle ufak tefek detayları ve araba yıkama aşamalarını izah etmenizi rica ediyorum.

2- Arabalar ve taşıtlar hakkında bildiğiniz bütün pratik şeyleri rica etsem anlatır mısınız?

Öncelikle araba yıkamayı yüzeysel basit bir şekilde mi öğrenmek istiyorsunuz yoksa hakkıyla nasıl yıkanması gerektiğini mi :D
Bir diğer konu olarak kuzeninizin dediği doğru fakat kuş pisliği beklerse paslanma yapmaz. Uzun süre beklemesi ve güneş görmesi boyayı yakar. Boyaya lokal olarak zarar verir. Kuş pisliği bekletilmemeli, uygun kimyasal ile temizlenmelidir.

Fırça kullanmayın.
Aracın bel altına sürdüğünüz bez ve sünger ile aracın üst tarafını durulayıp kurulamayın.
Jant beziniz her zaman ayrı olsun.
Kaportaya sürdüğünüz bezi cama sürmeyin, ayrıca cam bezi kullanın.
Filtre edilmemiş benzinlik suyunu ve pH oranı yüksek şampuanı kullanmayın.
Kendi suyunuz ve kendi şampuanınız ile yıkamaya çalışın.
Muhakkak 6 ayda bir kere aracı kil hamuru ile yıkayın, bu işlemden sonra wax veya hızlı cila uygulaması yapın.

Arabanı ne kadar sevdiğine ve o anki psikolojine bağlı aslında, örneğin iş aracı olmasına rağmen BMC 80TDİ kamyonetimizi detaylıca yıkar siler kuruturduk, önceki Fiorino'muzu (ppdeki) sadece 40dk sildiğimi bilirim, ama şuanda aktif kullandığımız aracımı yıkamak dahi gelmiyor içimden, 2 hafta önce yıkadım yalandan sildim geçtim çok durmadım üstünde, kısaca araçtan araca değişir, teorik olarak da önce su tutulur ardından köpük vurulup köpüğün kurumasına izin vermeden fırça/sünger ile güzelce ovalanır ardında tekrar su tutulup durulanır ve kurutma işlemine geçilir, tabii yıkamaya baslamadan önce aracın içindeki tozlar alınıp paspas dışarı çıkarılır ki araç yıkanırken paspaslarida dışarda yikayabilin, en son silindikten sonra paspaslar kurutulup yerine konur ve aracın içi silinmeye başlanır, en ufak yerine kadar silindikten sonra en az 2 hafta (araç kirlense bile) gözünüze bal dök yala olarak görünür araç😅

Öncelikle kuş pisliğini uzun süre bekletirsen boya yanar bu da boyaya zarar verir. Aracı evde mi yoksa petroldeki self servis de mi yıkıyorsun genel olarak ?
Genelde ev.

Öncelikle araba yıkamayı yüzeysel basit bir şekilde mi öğrenmek istiyorsunuz yoksa hakkıyla nasıl yıkanması gerektiğini mi :D
Bir diğer konu olarak kuzeninizin dediği doğru fakat kuş pisliği beklerse paslanma yapmaz. Uzun süre beklemesi ve güneş görmesi boyayı yakar. Boyaya lokal olarak zarar verir. Kuş pisliği bekletilmemeli, uygun kimyasal ile temizlenmelidir.
Hakkıyla, herşeyiyle öğrenmek niyetindeyim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı