Arabadaki çakmaklık LED'i çalıştırır mı?

EmirhanTR

Hectopat
Daha fazla  
Arabalardaki çakmaklıklar 12v ve benim elimde de 12v şerit LED var. Aklıma bir şey geldı çakmaklıkta benim USB takılan bir aletim var. Eğer LED'i USB'ye bağlasam sonra USB'yi de çakmaklıktaki aparata bağlasam çalışır mı? Ya da o aparat telefonlar için şarjda olabilir tam bilmiyorum. Eğer kabloyu çakmaklığa bağlamak istersem. Nasıl yapmam lazım? Sorum budur.

Muhtemelen çalışırda, eğer kumanda ile yönetiliyorsa mod değişmez.

LED 12V çakmaklık 12V neden USB adaptöre ihtiyacınız olsun ki? Çakmaklık beslemesi çok güçlü bir akım verebiliyor. USB adaptörün akım sınırı var. Sınırlamayın?

Araç büyük bir şey mi?

LED 12v çakmaklık 12v neden USB adaptöre ihtiyacınız olsun ki? Çakmaklık beslemesi çok güçlü bir akım verebiliyor. USB adaptörün akım sınırı var. Sınırlamayın?

Araç büyük bir şey mi?

Adaptör değil ya. Yazmamışım USB kablosuna demek istedim.

Muhtemelen çalışırda, eğer kumanda ile yönetiliyorsa mod değişmez.

Tek renk olsa yeter.

LED 12v çakmaklık 12v neden USB adaptöre ihtiyacınız olsun ki? Çakmaklık beslemesi çok güçlü bir akım verebiliyor. USB adaptörün akım sınırı var. Sınırlamayın?

Araç büyük bir şey mi?

Kabloları + - şeklinde nasıl bağlamam gerekiyor çakmaklığa.

Adaptör değil ya. Yazmamışım USB kablosuna demek istedim.

Tek renk olsa yeter.

Kabloları + - şeklinde nasıl bağlamam gerekiyor çakmaklığa.
1705934417228.png

Işimi sağlama alayım. Soruyorum. Elimde LED var 2 kablosu var kırmızı ve siyah. Elektrik kırmızı olan. Şimdi çakmaklığa hangi rengi kırmızı artı olan olacak siyah olan eksi olacak değil mi?

Işimi sağlama alayım. Soruyorum. Elimde LED var 2 kablosu var kırmızı ve siyah. Elektrik kırmızı olan. Şimdi çakmaklığa hangi rengi kırmızı artı olan olacak siyah olan eksi olacak değil mi?

Genel kültür bilgisi olarak aklınızda olsun eğer bir hata yapılmamışsa (evlerdeki elektrik tesisatını çeken ustalar hep yapar) dünyanın neresine giderseniz gidin kırmızı + renklidir.

Ben LED'ler için elektriği çakmaktan neden çekmek istediğinizi çok anlayamadım konsolun görüntüsünü bozacaktır. O yüzden sordum araç büyük bir araç mı diye. Eğer otomobilse daha gizli bir yerden çekip daha şık montaj yapabilirsiniz.

Genel kültür bilgisi olarak aklınızda olsun eğer bir hata yapılmamışsa (evlerdeki elektrik tesisatını çeken ustalar hep yapar) dünyanın neresine giderseniz gidin kırmızı + renklidir.

Ben LED'ler için elektriği çakmaktan neden çekmek istediğinizi çok anlayamadım konsolun görüntüsünü bozacaktır. O yüzden sordum araç büyük bir araç mı diye. Eğer otomobilse daha gizli bir yerden çekip daha şık montaj yapabilirsiniz.

Ayak altı için düşünüyordum. Bizim araçta pek de bozmuyor bence çakmaklığa sadece bir kablo uzanacak. O kadar elektrikte usta değilim. Aklıma direkt bu geldi çakmaklıktan 12v çıkınca.

Otomobillerin her yeri 12V. Çakmaklık 10 amperden fazla güç verebiliyor tehlikeli olabilir. Bu sebepten yanmış araçlar en iyi ihtimalle konsolun eridiği araçlar gördüm.

Bana soracak olursan, elindeki LED kaç watt ise sigorta kutusuna yeni bir sigorta çekip yolcu tarafından çıkartabilirsin. Bu çok zor değil hem daha güvenli olacaktır. Mesele elektrikten anlamak değil de TRIM'leri sökmek ve takmakla ilgili.

Sigorta kutusundan sadece + ucu alırsın aracın herhangi metal bir yerinde vidalanmış veya civatalı bir yere eksiyi bağlayabilirsin. Aracın bütün şasisi akünün eksisine bağlıdır zaten. Yani taşıman gereken kablo sadece 1 tane.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ayak altı için düşünüyordum. Bizim araçta pek de bozmuyor bence çakmaklığa sadece bir kablo uzanacak. O kadar elektrikte usta değilim. Aklıma direkt bu geldi çakmaklıktan 12v çıkınca.

Ayak altı için düşünüyorsanız önerim tavan lambasına bağlamanız. Tavan lambası yandığı zaman yanar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı