Arabadaki güneş yanıkları

Daha fazla  
10 yıldır kullandığımız arabayı satmaya karar verdik. Nasıl bu kadar kötü olabildi bilmiyorum

Komple boya gerekiyor ama nereye sorsak 7bin TL'den aşağı yok. Ucuz bir yolu var mı?
Satarken düzgün gözükse yeterli.

Dosya Ekleri

• IMG20210623073023.jpg
    239,4 KB · Görüntüleme: 110
  • IMG20210623073043.jpg
    298,2 KB · Görüntüleme: 106
  • IMG20210623073058.jpg
    141,2 KB · Görüntüleme: 93
Son düzenleyen: Moderatör:
Eski arabalarda güneş yanığı iyi bir şeydir aslında. Hasarsız olduğunu gösterir. Bardağa dolu tarafından bakıp böyle satmayı deneyebilirsiniz, cüzi miktar da düşerseniz alıcı bulabileceğinizi düşünüyorum.

Pasta ve cila

Hocam bu nasıl bakış açısı arabayı kötü gösteriyor alacak kişi illa değişenine vs bakar

Usta 10 yaşın üzerinde araba arayan kişi sadece belirli parçalarının değişip değişmediğine ya da boyasına bakar. Uzun süre kaza yapmayan araç da boyanmaz ve güneş yanığı oluşur mantıken. Aracın görselinden ziyade sağlam olması daha önemlidir. Boyama ücreti 7K demiş arkadaş, satarken 5-6k ucuza satsın hem alıcı boyasız alır aklında soru işareti kalmaz hem de arkadaşa nakit gerekmez ve uğraşmaz. Baktı satamıyor uzun bir süre (ki Ford bu imkansız) o zaman boyatmayı düşünür.

Oldukça haklı bir bakış açısı.

Arabayı boyatmanın ucuz bir tarafı yok. Satarken güzel gözüksün yeter gibi aldatıcı bir düşüncede de olmayın bence. Malınız neyse o'dur, değerinde satın. Ayrıca boya işinde ne kadar ucuza kaçarsanız sonraki yıllarda çatlama, solma, kalkma gibi durumlarla o kadar çok karşılaşırsınız, daha önce güneş yanığı olan araç sattım, orijinalliğini bozmamak için boyatmadığımı, gözüme batmadığını bu yüzden boyatmadığımı söylemiştim, alıcı da anlayış gösteriyor bu duruma. İlanda açıkça belirtmeniz dürüstlük göstergesidir. Kimseyi boş yere yormamış olursunuz.
Ayrıca, ikinci fotoğraftaki kapının köşesindeki bölge güneş yanığı değil, astar kalkmış ve paslanma olmuş, bunu da fiyattan düşmeniz ya da yaptırmanız gerekiyor. Aracın uzun süre bakımsız kaldığını gösteriyor, yaptırmazsanız da çürüğe döner ve daha da büyür.

Son düzenleme:
Umarım 60'a sahibinden temiz diye ilanda görmeyiz
Focus 2003 1.6 comfort. 2006 dan beri sürtme ve küçük vuruklar dışında birşey olmadı. 18 yaşında olmasına rağmen motoru canlı ve orjinal radyosu hala duruyor Böyle temizi bulunmaz pek. Genelde toprak arazilerde kullanıldı belki ondan oluştu.

Güneşin altında çok kaldıysa bu normal bir durum. Eğer sizi çok rahatsız ediyorsa boyatın. Anladığım kadarıyla arabanız eski kasa Ford Focus. Zaten arabanız eski bu yüzden alacak kişi bunları çok umursamaz diye düşünüyorum. Aracın temizlerinin piyasasını araştır senin arabayı ise onların biraz daha altına satmaya çalış büyük ihtimalle satarsın.

Hocam umarım satarsın kolay gelsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…