Onun yazılım dili bilmeyle alakası yok.
En basit şekli şu : Yapılan işlem aslında yazılım atmaktan ziyade yüklü olan yazılımın ayarlarını değiştirmek.
Arabalarda elektronik beyin var. (PC gibi bir şey). Farzedin ki PC nin varsayılan ayarlarını değiştiriyorlar veya overclock yapıyorlar.
Onun yazılım dili bilmeyle alakası yok.
En basit şekli şu : Yapılan işlem aslında yazılım atmaktan ziyade yüklü olan yazılımın ayarlarını değiştirmek.
Arabalarda elektronik beyin var. (PC gibi bir şey). Farzedin ki PC nin varsayılan ayarlarını değiştiriyorlar veya overclock yapıyorlar.
Söyledim işte, neresini anlamadınız?
Bir PC de ayarlar nasıl değişiyor ise arabada da aynı şekilde değiştiriliyor.
İşletim sistemi Windows değil ama arabada da PC kasası gibi bir KASA var. Monitör bağlayıp değiştirir gibi bir cihaz bağlayıp ayarları değiştiriyorlar.
Söyledim işte, neresini anlamadınız?
Bir PC de ayarlar nasıl değişiyor ise arabada da aynı şekilde değiştiriliyor.
İşletim sistemi Windows değil ama arabada da PC kasası gibi bir KASA var. Monitör bağlayıp değiştirir gibi bir cihaz bağlayıp ayarları değiştiriyorlar.
Hocam sadece içerideki basit piston ayaları, kelebeğe ne kadar elektrik gideceği ya da ne zaman tepkimeye gireceği gibi ayarları değiştiriyorlar kısacası ODB ile bağlanıp elektrik ayarı ve yakıt hava (zengin karışım ayarı) yapıyorlar ama o kadar eğlenceli anlatmışsınız ki 2 tane RAM takasım geldi arabaya.
Komplike ve bilmeyenin direkt arabayı elinde bırakacağı doğru ekipman olsa bile sabırlı ve doğru testlerle sonuç alarak ve deneyerek yapılan ayarlardır.
Gizli özellik dediğiniz kısım teorilere sahip, benim de inandığım ve en mantıklı olanı arabalar üretilirken belli özellikler hazır geliyor ama sen para vermedikçe kullanımına açmıyorlar. Bir arkadaşımın arabasında tuş olması gereken yerler düzdü ve içeride oralara sabitlenmiş kabloları vardı.
Gizli özellik dediğiniz kısım teorilere sahip, benim de inandığım ve en mantıklı olanı arabalar üretilirken belli özellikler hazır geliyor ama sen para vermedikçe kullanımına açmıyorlar.
İnandığım yazmışsınız.
Bu durum şüpheli birşey değil somut gerçek.
Arabaların düşük versiyonlarında da yüksek versiyonlara ait bazı/pekçok özellikler var. Tek gereken ya o ayarı açmak, bazılarında ise ilave anahtar gerekir.
Ama bunları yapmak yazılım atmak sayılmaz. Gizlenen özellikleri açmak.
Yazınızın başında belirttiğiniz şeyler yazılım atmak. Piyasada yapılan yazılım atma işlemlerinin çoğu o kadar komplike değil. Sizin bahsettikleriniz daha üst seviye yapısal müdahale.
Siz takıp sonuçları bildirin 128 GB RAM de ben takacam.
Alışkanlık demek doğru olur çünkü 1 X marka Z model arabada yazılımı test ederek uğraşıyorlar 1-2 hafta sürüyor sonra X marka Z model arabası olan müşteri geliyor 2. gün teslim ediliyor. İsterseniz arayın konuşun yazılım atan herkes motorun sağlam olmasını ve düşük KM olmasını istiyor çünkü ilk yaptıkları araba öyleydi.