Arabalara nasıl yazılım atıyorlar?

Merhaba araçlara nasıl yazılım atıyolar çok merak ediyorum veya nasıl gizli özelliklerini açılıyor hangi yazılım dilini bilmek gerek.

Otomotiv sektöründe beyin diye tabir ettiğimiz bilgisayar aslında tam olarak kullandığımız bilgisayarlar gibi değiller. Doğrusu, Elektronik Kontrol Ünitesi'dir. Elektronik Kontrol Ünitesinde (ECU) bulunan araç hafızasına belli parametreler tanımlanıyor. Bu parametreler aracın bütün sensörlerine erişerek otomasyon görevini yerine getiriyor.
OBD kabloları ve cihazları ile aracın ECU'suna bağlanılır. OBD'den bilgisayara transfer edilir ve çeşitli yazılımlar ile modifikasyon yapılmak istenen performans verileri veya özellikler parametreler aracılığıyla değiştirilir. Aracın ECU'suna bağlandıktan sonra ayarları değiştirme veya seçenekleri görüntüleme gibi bir durum söz konusu değildir, bu bilgi yanlıştır. OBD aracılığıyla ECU'ya bağlanıldıktan sonra çeşitli yazılımlar mevcut. VCDS, KESS, Autotuner gibi özel parametrelere ulaşabileceğiniz yazılımlarla çeşitli modifikasyonlar sağlanabilir.

İşletim sistemi Windows değil ama arabada da PC kasası gibi bir KASA var. Monitör bağlayıp değiştirir gibi bir cihaz bağlayıp ayarları değiştiriyorlar.

Tamamen yanlış bir bilgi.
Araçta bilgisayar gibi ünite yok. Monitör bağlanarak bir işletim sistemine de erişilmiyor hatta aracın işletim sistemi olmuyor. ECU'da parametreler var bu parametreler OBD cihazları ile bilgisayarlara aktarılır ve parametreler üzerinde çeşitli modifikasyonlar sağlanır.

Amatör hobi olarak FCA grubu araçlara yazılımsal modifikasyonlar yapıyorum. Başka bir sorunuz olursa cevaplayabilirim.

@V. Scaletta tartışmaya girmeye değmez.
Yazdıklarıma baktım. Gayet güzel ifade etmişim.
O kadar bilginiz olmasına rağmen sanırım basit bir benzetmeyi anlayamamışsınız.
Olur böyle şeyler...

Modifikasyon konusundan anlamayan fakat PC kullanan birine;
üç-beş satırda tatmin edici bir cevap verin bakalım ne yazcaksınız.

Son düzenleme:

Güzel manipülasyon; "bilmiyordum" demek yerine "basitleştirdim" demek.

Güzel manipülasyon; "bilmiyordum" demek yerine "basitleştirdim" demek.
Yahu sizin kadar detaylı bilmediğim kesin. İnkar da etmedim etmem de.
Yaptığım benzetmeler doğru.
Bana laf yetiştirmeyi bırakın da bu konuyu açan genç arkadaşımıza onun anlayacağı ve onu en fazla tatmin edecek şekilde ve 3-5 cümle ile siz açıklayın da görelim bakalım nasıl yapacaksınız. Bunu mesajımda yazdım ama anlaşılan zor veya imkansız geldi değil mi ki böyle dandik bir cevap yazdınız.

EK: Burası Technopat. PC üzerine kurulu bir site. Dolayısı ile burada takılanlara birşey en iyi PC ye benzetilerek anlatılır. Tarımla alakalı birine anlatacak olsa idim PC ye değil, tarımla alakalı birşey'e benzeterek izah etmeye çalışırdım.

Size yönelik yazacağım başkaca bir mesaj olamaz. Kapasite belli. Dilediğinizi yazabilirsiniz. Bu mesaj son mesajımdır.

Son düzenleme:

Sağ olun

Knk bu yazılımı yapmak için oto elektrik bilmek gerekir mi

Knk bu yazılımı yapmak için oto elektrik bilmek gerekir mi
Gizli bazı özellikleri açmak için sanırım youtube videosu izlemek yeterli olur.
Bu gizli özellik dediğimiz şeyler aslında gizli de sayılmaz. Arabanın üst modelinde oluyor. Alt model de kapalı bırakıyorlar veya benzer şeyler.

Arabanın beygirini torkunu falan yükseltmek gibi şeyleri ise uzmanlarına bırakmak lazım.
Oto elektrik bilmek hem gerekir hem yetmez.. Pek çok şeye bağlı olmalı.

Zorunlu olmadıkça arabanın ayarları ile oynanması taraftarı değilim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…