Arabalardaki sihirli kol

Makaleler
8
Evet, bugün arabalarda genelde solda bulunan sihirli kolun ne işe yaradığını anlatacağım.
b1.jpg

Kolun görüntüsü bu. Eğer seyir esnasında sağa/sola dönmeniz icab ettiyse bu kolu yukarı veya aşağı oynatırsanız hem ibrelerin orada hem de arabanın dışında bir ışık yanıp sönmeye başlar. Bknz:
Ekran Alıntısı.PNG
jhgjhg.PNG

Peki bu ışık yanıp sönüyor ama ne işe yarıyor dediğiniz duyar gibiyim.

Bu ışık yanıp sönerek ne tarafa döneceğiniz belli eder; yayaların, bisikletlilerin, motosikletlerin ve diğer arabaların sizin döneceğinizi bilemeyip önünüze atlamasını, arkanızdaki arabanın yine döneceğinizi bilemeyip arkadan size çarpmasını engeller.

Umarım güzel anlatabilmişimdir, okuyan herkese teşekkürler :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Maalesef bu teknolojiyi bilmeyen çok insanımız var. Hele bir de şimdi bir süreliğine Ankara'ya geldim, burada galiba sinyal kullananı vuruyorlar. Adam 4 şerit birden bam diye değiştiriyor ben korna çalınca da bana el kol yapıyor yol benim diye. Buradaki Ankaralı dostlar üstlerine alınmasın ama Ankara'daki mallık yüzdesi biraz yüksek gibi. Son 5 günde en az 4 tane kesin kazadan son anda kurtuldum, insanlar deli ötesi. İstanbul 20 milyonluk sıkışık ve sinir bozucı haliyle daha huzurlu ve güvenli o derece yani.

Tam da konuya girerken beklediğim klişeleşmiş mizah. Eski ama hâlâ güzel. :D

Bir de arabaların arka koltuklarındaki esrarengiz, tokalı kumaş şerit efsanesi vardır. Ön koltuktaki kemerlere benziyorlar, ne olduğunu çözen var mı?

Benim arabamda arkaya oturanlar da o kemeri takmak zorunda, takmamakta direten olursa arkam boşken beklemedikleri anda frene asılıyorum. Ön koltuğa girdikten sonra çoğu takıyor, takmamakta direten varsa viraja limitlerde girip 1 tekerlek kaldırıyorum. İşin bu düzeyine gelince kemeri bağlamayan görmedim. :D

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı