Arabamıza vurup kaçtılar

Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Bugün 18:30 gibi dışarıdan biz salonda otururken tüm mahalleyi ayağa kaldıracak seste bir "küt" sesi geldi. Camdan annemle baktık. Bordo renkli tam böyle "toplumdan dışlanmış, problemlere sahip ayyaş serseri, sabıkalı" kişilerin beğeneceği türden bir araba bizim aracımıza vurdu. İndik aşağıya. Biz gelene kadar araçtakiler kaçmışlar arabayı bırakıp. Arabanın içi inanılmaz içki kokuyordu. Muhtemelen alkollüydüler. Erzurum'da yolları az çok tahmin ediyorsunuzdur zaten. Hız yapıp kayıp vurdular park edilmiş arabayı. O kadar fena vurdular ki yolda arkasındaki araçtan 30 metre uzak olan araç hem arkasındaki araca çarpmış hem de kaldırıma çıkmış) mahalleli toplandı falan sonra polis çağırdılar. Aracımıza ne olacak? Değer kaybı olacak mı? Arabayı kim yapacak? Kişilerden tazminat alacak mıyız? (polisler orada kontrol ettiler aracın sigortası varmış.) Arabalarını bırakıp kaçacak kadar zeka seviyesi düşük serseriler 0 aracımızı orijinal parçalarıyla yaptıracak parayı bulabilirler mi? Teşekkürler şimdiden.
Fotoğraflar da şöyle;

Dosya Ekleri

• 2.jpeg
    2.jpeg
    222,4 KB · Görüntüleme: 182
  • 3.jpeg
    3.jpeg
    160,4 KB · Görüntüleme: 177
  • 4.jpeg
    4.jpeg
    170,1 KB · Görüntüleme: 169
  • 5.jpeg
    5.jpeg
    163,7 KB · Görüntüleme: 166
  • 2 (1).png
    2 (1).png
    2 MB · Görüntüleme: 169
  • 3 (1).png
    3 (1).png
    1,6 MB · Görüntüleme: 186
Son düzenleyen: Moderatör:
Sigortanız varsa büyük ihtimal sizin cebinizden 5 kuruş para çıkmaz sigortanız olmasa bile kişiler suçlu polis tutanak tutup gereğini yapardı bildiğim kadarıyla.

Kamera kaydı varsa yapanlar tutuklanır tazminat davası açarsanız yada direk dava açarsanız illa içeri girip ve aracınız yapılır galiba(bildiğim kadarıyla)

Hocam çok geçmiş olsun. Sigortanız varsa karşılarlar masrafları.

Geçmiş olsun, alkolsüz biri olay yerine gelerek ben kullanıyordum korktum kaçtım der, onun sigortası karşı tarafı yaptırır kendi aracını cebinden karşılamak zorunda kalır.

Bu konuda bi bilgi kirliliği var sanırım. Sigortası olan kişinin sigortası kendi aracını ödemez. Karşı aracın zararını öder. Kasko bu yüzden var.

İşlenen bir suçtur. Bu suçun sorumlusu, araç sahibi olarak görülecek. Sizin aracınızı, suçlu tarafın sigortası ödeyecek. Eğer sürücü alkollü şekilde yakalanırsa, sigorta o şahsa dava açarak masrafları rücu edecek o kısımlar sizi ilgilendirmiyor. Ancak sizin aracın masrafı, suçlu aracın sigortası tarafından karşılanacak. Eğer aracın aktif bir trafik sigortası yoksa, o aracın sahibi masrafları doğrudan ödeyecek. Ödemeyi reddederse, mahkeme görülür, ödeme emri çıkar, ceza çıkar, mahkeme masrafları avukat masrafları hepsi karşı tarafa yüklenir. Endişelenmeyin, aracınızı yetkili serviste en iyi şekilde yaptırın. Oto tamirciye falan götürmeyin.

Hocam öncelikle geçmiş olsun Allah sabır versin bu süreç sancılı geçer ama afedersiniz dike dike parasını ödemek zorundalar ayrıca sizin masraflarınızı vs sigorta tarafından karşılanır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı