Arabanın model yılı ve trafiğe çıkış tarihi arasındaki fark nedir?

SEFA.JR

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bugün ruhsatı incelerken 1999 model Uno 70s arabamın 2003 trafiğe çıkışlı olduğunu gördüm. Normalde 2001 olarak aklımda kalmıştı 2 yıl olabilir diyordum ama 4 yıl bayide bekleme ihtimali var mı? Başka bir konuda eskiden muayenelere karayollarının baktığını ve tüvtürke geçince memurun yeniden giriş yaptığı olayını okudum ama benim arabamda öyle bir şey olma ihtimali yok çünkü tüvtürk 2005 yılında kurulmuş.

Sebebini bilen var mı? Ne olmuş olabilir?

Taksi çıkması araçlar trafiğe çıkış olarak gözükmez. Örneğin araç 2016 4 sene ticaride kullanmış sonra hususiye çevrilmiş trafiğe çıkışı 2020 oluyor. Ancak sizinkinde başka durum olabilir.

Pert kayıdı varsa yani ağır hasar ondan da oluyor veyahut çekme belgeli yapılırsada o şekil ola biliyor belki de o yıllarda resmiyet olmadığı için arabaya gayr-i resmi olarak binmişlerdir. Bayiden çıktığı dönem eksik evrakları varsa ondanda oluyor bir ton sebebi var 4 yıl takside çalışcağını sanmıyorum heleki Uno'nun.

Taksi çıkması araçlar trafiğe çıkış olarak gözükmez. Örneğin araç 2016 4 sene ticaride kullanmış sonra hususiye çevrilmiş trafiğe çıkışı 2020 oluyor. Ancak sizinkinde başka durum olabilir.

Evet hocam arkadaşında dediği gibi Uno gibi bir aracın taksi için kullanıldığını sanmıyorum bazıları da başka kişinin üzerine geçtiğinde değişiyor diyorlar ama ben sanmıyorum.

Evet hocam arkadaşında dediği gibi Uno gibi bir aracın taksi için kullanıldığını sanmıyorum bazıları da başka kişinin üzerine geçtiğinde değişiyor diyorlar ama ben sanmıyorum.

Tescil tarihi devir tarihidir ne zaman alındıysa o zamanın tarihi yazar ilk tescil tarihide trafiğe çıkış tarihidir şahet benim aracımda yazmıyor - var :) bedelsiz ağır hasar var değişik bir sistem takılmayın fazla hatta umursanmayacak bir durum motor mekanik yürüyen aksam güzelse o arabada başka bir şey aranmazki ona takılacak insan yoktur.

Tescil tarihi devir tarihidir ne zaman alındıysa o zamanın tarihi yazar ilk tescil tarihide trafiğe çıkış tarihidir şahet benim aracımda yazmıyor - var :) bedelsiz ağır hasar var değişik bir sistem takılmayın fazla hatta umursanmayacak bir durum motor mekanik yürüyen aksam güzelse o arabada başka bir şey aranmazki ona takılacak insan yoktur.

Yok hocam takıldığımdan değil benimki merak 11 yıldır sahibiyim zaten bir kere sanayiye düşürmedi severek kullanıyorum aklımda 2 yıl fark olarak kalmış bugün baktığımda 4 yıl gibi bir fark olduğunu görünce sormak istedim.

Yok hocam takıldığımdan değil benimki merak 11 yıldır sahibiyim zaten bir kere sanayiye düşürmedi severek kullanıyorum aklımda 2 yıl fark olarak kalmış bugün baktığımda 4 yıl gibi bir fark olduğunu görünce sormak istedim.

O dönem olan her şey bilinmez bir durum her arabada öyle garip şeyler varki şahet o dönem sigortadan para almak için %95 bütün araçlar ağır hasarlı gösterilip para alınıyordu öyle bir dönem.

O dönem olan her şey bilinmez bir durum her arabada öyle garip şeyler varki şahet o dönem sigortadan para almak için %95 bütün araçlar ağır hasarlı gösterilip para alınıyordu öyle bir dönem.

Hocam ağır hasar kaydı yok diye biliyorum büyük ihtimalle gayri resmi bir şekilde plakasız binilmiştir diye düşünüyorum dediğiniz gibi o dönemki işler farklı işliyordu. Ama 4 yılda uzun bir süre oradanda biraz değişik bir durum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı