Araç almak için en mantıklı karar nasıl verilir?

1TurkAdami

Kilopat
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Şimdi arkadaşlar örnek veriyorum bir araç 600 bin bandında geziyor ve benim şu andan itibaren 100 bin TL param var ve kredi kartlarımın toplam limiti 400 bin TL, hani en mantıklı nasıl bir yol izleyebilirim, nakit para biriktirip ilerlemek mi yoksa kredi kartı ile alma araç kredisi ile anında almak mı mantıklı borçlarını her ay ödeyip? Cümleyi tam olarak nasıl kuracağımı bilemedim, istediğimi anlatamamış olabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer yalan haber değilse Skoda Octavia da KDV olmadan araba alma gibi bir kampanya duymuştum ama büyük ihtimal ile yalan haber eğer değilse o apraya 1.5m TL'lik arabayı 600-700k ya alabilirsin

Kredi kartı ve banka kampanyalarını kovala. 0 faiz 3-5 taksit dedikleri paraları 10-20 demeden çek ve altın dolar al. Aynı şekilde düşük faizli taksitli nakit avansları da kullanabilirsin. Bu şekilde 1 yılda ciddi rakam biriktirebiliyorsun. Düşük faizli kredi görünce git yapıştır. Bu krediler ve nakit avansların ödemeleri bittiğinde son kozun olan krediyi alacağın mala göre çekiyorsun ve işi bitiriyorsun.

Bu şekilde 4 yılda 2 arsa 1 ev aldım.
2020 Eylül ayında 47 Bin'e aldığım arsa 1 milyon TL oldu.
2022 Mart ayında 580Bin'e aldığım ev 2 milyonu geçti.
(200bin kredi kullandım 10 yıllık ayda 3.500 ödüyorum. Rakam komik görünüyor ama çektiğim dönemde maaşım 8000TL idi şimdi 55bin)
2024 Mart'ta 550Bin'e aldığım bahçe 1 milyonu geçti.
Şu an 2 ayrı bankaya ihtiyaç kredisi borcu olarak (7.5+7.5) 15bin liralık 12 taksitim kaldı.
Bence aldığım mal ödediğim faize değer.
Şimdi ucuz kredi ve kampanya kovalıyorum biriktirmeye başlarım. Mevcut borç bitince bende son vuruş krediyle arabayı değiştireceğim.
Annem, hanım, kaynanam eleştiriyorlardı beni şimdi nasıl iyi ettin diyorlar.

Dipnot: Önce araba alırsan ve masraf çıkartan bir araç alırsan para biriktirmek zorlaşıyor. 2008 model arabaya haziran ayında 15bin kasko 5bin trafik sigortası ödedim. 2 depo dizel gidiyor. Bakımı lastiği aküsü v.s derken... 2 defa büyük arıza verdi çekiciye verdim. Bu arabayı sıfır almıştık babamdan kaldı yani herşeyini bildiğim kendi kullandığım araba.

Araç alacaksan iyi bir araç al, önden para biriktirirken kupon arsa kovala onu al. 1 yıl tekrar fırsatları kovala arsayı denk gelince yapıştırırsın. Alacağın araba bence temiz olsun başına az dert açsın.

Şu sıralar piyasa durgun. Faiz düşme eğiliminde 2025'in üçüncü çeyreğinde faizler düşecek diyorlar. Faizler düşünce fiyatlar patlar. Ya malın sahibine ya bankaya bayılmak zorundasın yoksa mal sahibi olamıyorsun.

Dip not 2: Ne kadar çok kredi çeker ödersen kredi notun o kadar yükseliyor. Hanım konut kredisi çekmek istedi 300bin lirayı vermediler. Ben çekmek istedim üstümde 3 tane ödediğim kredi olduğu halde 1.5 milyon çıkarttılar. İkimizin maaşı da aynı.

Dip not 3: Yatırım tavsiyesi değildir

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…