Araç almak için tavsiye

Yer
İstanbul
100.000TL kredi çekip üstünü kendim tamamlayarak 140.000TL-150.000TL civarlarında C HB araç almak istiyorum. Son 3-4 senedir neredeyse her araç alım fırsatını kaçırdım sürekli fiyatlar şişti de şişti. Şimdiyse son 3-4gündür ciddi anlamda tekrar niyetlendim ve askerliğimi yapmadım bu iş için ertelemeyi göze aldım. Yaş 26 İstanbul'da yaşıyorum 3 senelik trafik tecrübem var uzun yol da yaptım velhasıl bu noktaları dikkate alarak Opel Astra HB 1.3 CDTI üzerinde yoğunlaştım.

250.000 km maksimum 1-2 değişen ve maksimum 2-3 parça boyalı tavan, kaput, şase, podye, direkler gibi önemli yerlerinde hatası olmayan bir şey arıyorum ama bu arayışım benim bütçemin 10-15 hatta 20bin üzerinde kalıyor. Bu aracın kronik sorunlarını da bilmiyorum ve araç hakkında fikir sahibi değilim çevremde kimsede yok. Ne yapmam lazım bilmiyorum. Neredeyse her defasında böyle kararsız ve arada kaldığım için araç almayı erteledim.

Son düzenleme:
İfadeler: T21

Astra Sport 1.3 hb aracı neredeyse 5 sene kullandık.
Aracın yol tutuşu ve kasası harika ancak o motor ile bu araç uyumlu değil. Araç motor sebebiyle verimli bir performans gösteremiyor. 0-100'ü 15-16 saniye olması lazım. Performansı gerçekten çok sıkıntılı. Yokuşlarda devamlı baskı balatadan yerdi.
Bulabilirseniz temiz bir golf 5 alabilirsiniz. Golf 6 bu rakamlara biraz zor bulunur.
C hb istemişsiniz ama Renault grubundan Fluence, Megane ve Laguna gibi modellere yoğunlaşmanızı öneririm.
Sizin yerinizde olsam ben şu an araç almazdım. Fiyatlar düşecek bu yüzden almayın demiyorum. Fiyatlar çıkar mı iner mi artık kimse bilmiyor. Ekonominin gidişatı iyi değil. Araba şu an için tamamen bir masraf.
Şirket aracı kullanmıyor olsam ilk işim motora yönelmek olurdu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şükür bir bilgi edinebildim sayenizde teşekkür ederim. Reno grubunda fluence bütçemin üstünde kalıyor megane 2'ler bulabilirim fakat direksiyonu ve ön konsol beni tatmin etmiyor. Sizin yorumdan sonra lagunalara bir bakacağım daha öncesinde bakmıştım fakat üstünkörü bakardım şimdi detayına ineceğim.

Yılda kaç km yapıyorsunuz ortalama?

140K civarına dizel tavsiye etmem. Onun yerine daha temiz benzinli almak daha sorunsuz ve daha mantıklı olur. Çok km yapıyorsanız benzin&lpg olarak bulursunuz.

Yılda kaç km yapıyorsunuz ortalama?

140K civarına dizel tavsiye etmem. Onun yerine daha temiz benzinli almak daha sorunsuz ve daha mantıklı olur. Çok km yapıyorsanız benzin&lpg olarak bulursunuz.
yılda tahminen 25-30bin km yol yapacağım. 2 yıl vadeli kredi çekicem yani alacağım araçta 50-60bin km yaptıktan sonra elden çıkarıcam.

Lpg bagaj hacmini baya azaltıyor ve avm gibi kapalı otoparklara giriş yapamamak benim için eksi bir durum ama çare bulamazsam mecbur lpgli bakıcam.

1.3 Astra ile, eğer öncesinde bakımlar vs. zamanında yapılmışsa bir sorun yaşamazsınız.
Hız tutkunu değilseniz 1.3 motor size oldukça yetecektir. Yokuşlarda çekmeme derdi vs. de yok. Ama dediğim gibi, öncesinde temiz kullanılmış olması lazım.
En kötü aldığınızda (Euro 5 motorsa almayın derim, Euro 4 ise daha iyi olur) EGR ve manifold temizliği yaptırıp yazılım attırırsınız, performans biraz iyileşir.

1.3 CDTI olsun, 1.3 Multijet olsun (teoride aynı motorlar) farklı araçlarda toplamda 90 bin kilometreden fazla kullandım. Gerek yüklü, gerek 4 kişi veya fazlasıyla yolculuk yaptım.
Aracınızın bakımsız olup performansının düşük olması motorun suçu değil. 1.3 motordan neyin performansını bekliyorsun bilmiyorum ama ben hayatım boyunca şehir içinde aşırı dik rampalar dışında 1. vitese attığımı hatırlamıyorum. Uzun yolda da aynı şekilde, 5. vitesten 4'e düştüğüm sadece Çankırı Ilgaz'ı çıkarken oluyor, orayı da bilen bilir, aşırı diktir.

Son düzenleme:

1.3 Multijet E6 2021 model Egea aracım var bana 1.3'ü anlatma.
Aracımın performansından memnunum ancak 1.3 Ecoflex CDTi Astra performansından memnun değildim.
1600kg araca nasıl bir performans verebilir?
Corsa ile entegre olamamış bir motorun Astra ile entregre olmasını bekliyorsunuz.
2011 senesinde satın almış olduğumuz Astra aşağıdadır:

Cruze düşündünüz mü?

Eski model ama hemen hemen herkesin önerebileceği Corolla Sol var.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…