Araç içinde yazan lastik numaralarından hangisi seçilmeli?

Rewk

Hectopat
Daha fazla  
2014 Corolla arabamda kapı içinde ekteki yazı var, hangisine göre lastik seçmeliyim?

Bir de üzerinde şu lastik var, farklı gibi duruyor, faydası, zararı nedir?

Dosya Ekleri

• photo_2024-11-26_16-06-11.jpg
    105,4 KB · Görüntüleme: 50
  • photo_2024-11-26_16-06-15.jpg
    137,6 KB · Görüntüleme: 49
Sizin tercihinize kalmis.Distribütorün onerdigi bütün ebatlar makuldur.
Ne kadar büyük olursa o kadar yol sesine sebebiyet verir.Konfordan kisar ve viraj performansini düsürür.Benim icin en mantiklisi aracin onerdigi en kücük ebattir.

2014 Corolla arabamda kapı içinde ekteki yazı var, hangisine göre lastik seçmeliyim?

Yol tutuşun artması adına taban genişliği büyük seçilmiş (205 yerine 215) sondaki sayı (93) lastiğin taşıyabileceği yükle ilgili sondaki harf lastiğin araç yüklüyken yapabileceği Max hızı gösterir v = 240 h = 210 hangisinin daha iyi olacağı tamamen sizin arac modelinize bağlı corrolada kaç kullanmak gerek bilmiyorum ancak elbetki forumlardan birinde daha önce sorulmuştur.

Yanak kalınlığının yüksek olması konforu arttırıyor taban genişliğinin yüksek olması viraj performansını genellikle en iyi yol tutuş büyük ebatda sağlanıyor.

Tabii ki her şeyin fazlası zarar her aracın sınırını bilip ona göre seçim yapmak lazım.

düzenleme: Yazım yanlışı.

Son düzenleme:
Teşekkürler.
Teşekkürler.

Ben şimdi yeni lastik alacak olsam sizlere göre hangisini seçmeliyim? Hız olarak ben 110 u geçmem. 5 kişilik aile aracı olarak kullanıyorum. Şuanki lastiklere de hep 36 hava basıyorum.

205 / 55 / 16 olan lastik ölçüsünü dikkate alın.
Aracın üzerine takılan 215 / 55 / 16 ölçüsünü dikkate almanıza gerek yok.
Lastik ikinci el olarak alındıysa veya aracın yol tutuş performansını arttırmak için tercih edildiyse doğru bir seçim değil.

Teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…