Araç muayeneden kaldı

Geçenlerde muane esnasında benim önümde araçta LPG sisteminde kaçak olduğunu tespit etti adam kavga ediyordu kaçak yok diye. Güvenlik vs. geldi müdehale ettiler adamı dışarı çıkarttılar.

Sizin durumda yapılacak şey basit. Bir LPG montajı yapan yerde kapağı değiştirip tekrar muaneye girmek. Yıllardır LPG'li araç kullanan biri olarak hep söylerim düzenli bakım, düzenli kontrol düşük maaliyetli sürüş...

Arkadaşlar haklısınız ama aracımda hiçbir gaz kaçağı yok, oradaki kapak gaz kaçağına da engel olmuyor. Tabii sorunları düzeltip bakım yaptıracağım ama yanlış anlamayın lütfen ben burada muayenede çalışan kişiye inkar etmiyorum ya da arabam sorunsuz diye dayatmıyorum, sadece kapağın küçücük bir tırnağının muayenede bırakması garibime gitti sıkı bir şekilde oturuyor normalden farksız.

Riske atmamaları olağan bir durum aslında. Daha sonradan değiştirme sözünüze geçirebilecek birisine denk gelebilmeniz mümkün ama her müşterinin kapağı değiştireceğinden emin olamazlar. Tahmin edebileceğiniz gibi hiç ilgilenmeyecek milyonlarca insan var ülkede ve buna karşı bir önlem almaları gerekiyor.

Arabalar birçok parçadan oluşuyor ve en ufak bir parçadaki kusur sebebiyle diğer parçalarda da sorun oluşabilir veya kaza yapabilirsiniz. LPG kaçağında en ufak bir gazın bile ateşleyiciyle teması yangın/patlama yaratabileceği için kesinlikle taviz verilmemesi gerekli. Görünürde ufak bir tırnak olabilir ama yapı hasar gördüğü için olası başka bir hasarda yerinden fırlaması ve iç parçalara denk gelmeniz çok daha kolay olacaktır. Sonuçta jant kapağı değil, LPG sisteminde bir kapak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…