Sağda solda satılan carplay ve android oto destekli tabletten çevirme multimedyaları görünce aklıma takıldı direkt android yazılımı kurabilir miyim acaba diye. Custom rom ile.
Konuyu takip eden arkadaşlar için net bir cevap vereyim çok araştırdım gerek diğer forumlarda gerek yazılım bilen kişilere danışarak, şunu kesinlikle diyebilirim bu tarz araç içi multimedyalara atılan yazılımlar için yapabileceğiniz tek şey dosyasını bulabilirseniz (android ise bulmak nispeten kolay onun harici yok gibi bir şey) yazılımı güncellemek.
Tamamen özel yazılım yazmak gerekiyor bunun nedeni de özellikle işlemcinin ve donanımların uyumluluğu. Aşırı ince işler anlayacağınız. Eğer denemek isterseniz ya cihazınız brick (kullanılamaz hale gelmiş) olacak, ya da girişleri, bluetooth vs. aktif olmayacak çünkü bu cihazlara yazılan yazılımlar özel yazılmış.
Resimdeki cihazı ele alırsak asla ortalarda yapımcı firmanın yazılımları, onları geçtim ismi dahi yok. Alacaksanız bilindik ve çok kullanılan markaları tercih edin kanımca.
Sonuç olarak bu konuyu çözüme ulaştırmak mümkün ama yazılım geliştirici değilseniz uğraşmaya gerçekten değmeyecek. Yeni bir cihaz veya dongle'lar ile bunu çözebilirsiniz. (Dongle'lar için kullanıcı yorumlarını az çok inceledim onlar da gerek takılmalar gerek çökmelerle kesin çözüm değil.)
(Çözüldü olarak işaretlemedim ama bu da bir çözüm sonuç olarak, gerçekten yazılım konusunda bilgili ve zamanını harcayacak arkadaşlar yardımcı olmak isterse dinlemek isterim.)