Araç ses yalıtımı nasıl iyileştirilir?

sebastia

Decapat
Hayırlı sosyaller, genel olarak arabalardaki ses yalıtımını iyileştirmek için, kullanıcı olarak ne yapabiliriz? Daha önce bu konuda denemeler yaptıysanız nasıl sonuçlar aldınız? Uğraşmaya değer mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayırlı sosyaller, genel olarak arabalardaki ses yalıtımını iyileştirmek için, kullanıcı olarak ne yapabiliriz? Daha önce bu konuda denemeler yaptıysanız nasıl sonuçlar aldınız? Uğraşmaya değer mi?

Kısa cevap: Uğraşmaya değmez.

Uzun cevap: Hangi seslerden rahatsız oluyorsunuz? Trim sesleri varsa bağlantı kısımlarına çift taraflı bant vs yapıştırarak çözebilirsiniz. Motor sesi aşırı geliyorsa motor takozları değiştirilebilir. Yol sesleri için tekerlek davlumbazları kaplanabilir.

Trim sesleri arada gelip gittiği için rahatsız edici olabilir fakat motor ya da yol sesine zaten alışıyorsunuz o yüzden uğraşmaya gerek yok diye düşünüyorum.

Bunu profesyonel yapanlar var, aracın döşemelerini çıkartıp yalıtım malzemesiyle kaplıyorlar o tarz bir şey düşünebilirsin.
Hocam bunu kimler yapıyor oto döşemeciler mi ?

Kısa cevap: Uğraşmaya değmez.

Uzun cevap: Hangi seslerden rahatsız oluyorsunuz? Trim sesleri varsa bağlantı kısımlarına çift taraflı bant vs yapıştırarak çözebilirsiniz. Motor sesi aşırı geliyorsa motor takozları değiştirilebilir. Yol sesleri için tekerlek davlumbazları kaplanabilir.

Trim sesleri arada gelip gittiği için rahatsız edici olabilir fakat motor ya da yol sesine zaten alışıyorsunuz o yüzden uğraşmaya gerek yok diye düşünüyorum.
Arada bir cızırtı şeklinde gelen trim sesleri var ama bunlar çok dert değil. Daha çok motor sesi, yol sesi yada mıcırlı yollardan giderken alttan gelen sesleri azaltmanın etkili bir yolu var mıdır esas azaltmak istediğim bunlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı