Araca bağlatılan ses sistemi sigortayı yakıyor

ANGARA

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Herkese merhaba, arkadaşlar.

Geçen gün aracıma (Dacia Duster 2023 1.3 TCe) bir ses sistemi bağlattım. Kullanılan malzemeler şunlar:

• Amfi: 4000W Jameson.
  • Kutubas: Forx 1000W 250 RMS, 30 cm.
  • Mid: 4 adet, 16 cm (marka/model hakkında pek bilgim yok, turuncu beyaz bir kutusu vardı)
Kutubası çıkarıp taktığımda, aracın aküsünde bulunan 15A sigortayı patlatıyor. Yeni bir sigorta taktığımda sistem sorunsuz çalışıyor; ancak sesi 20'nin üzerine çıkardığımda sigorta tekrar patlıyor.

Sorunun, sistemin bir yerinde şase yapmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Sizce başka bir neden olabilir mi?

Montaj yapan kişi test etmedi mi?

Montaj yapan kişi test etmedi mi?

Midler takıldıktan sonra test yapıldı hiçbir sıkıntı yoktu kutubassı taktıktan sonra sgorta attı oradaki ustalar sorunu çözemedi araç hiçbir şekilde elektrik almıyordu kontaktaki tuşlar bile tepkime vermiyordu çözemediler kendim buldum çözümü pek sağlam yer değilmiş bunu da kendim çözmem gerekti.

Sigorta güçsüz geliyor. Kabloların kaliteliyse 20 amper sigorta kullanabilirsin. Sorumluluk kabul etmiyorum.

Sigorta güçsüz geliyor. Kabloların kaliteliyse 20 amper sigorta kullanabilirsin. Sorumluluk kabul etmiyorum.

20'a sigorta kullanmak aklıma geldi ancak sigortanın atmasıda bir yandan iyi bir şey o sigorta atmazsa sigortadan sonraki başka önemli bir parçada sorun açabiliceğinden korkuyorum o yüzden sigorta büyütmek yerine başka bir çözüm arıyorum teşekkürler.

İyi bir ses sistemciye gitmek en mantıklısı.

Ses sistemlerine en az 60 amper sigorta takılır. Enerji alınacağı yer direkt akünün en temiz kutup başı yerinden alınır, herhangi bir sigortadan enerji alınmaz.
Amfilerin üstünde bile 30 amperlik sigorta bulunur. Direkt ana güç hattına 15-20 amperlik sigorta takılmaz sürekli patlar.

Bende diyorum ses sisteminde 15 Amper sigorta ne alaka, 200 wattla çalışması bile mucize.
Bunu yapan sistemciyi söyleyin de kapısının önünden geçmeyelim @ANGARA

Ana güç kablosunu akünün en temiz sigortasız bölümüne bağlandıktan sonra tekrar aküye en yakın yerden kesilip araya bu şekil bir yüksek amperli sigorta ek yapılır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…