Araca nasıl yakıt alınır?

Ex wife

Decapat
Daha fazla  
Merhaba iyi sosyaller, araca hiç mazot almadım araç dizel mi onu bile bilmiyorum. Opel meriva 2008 model 1.3 tdı essantiel dizel sanırım konuya hakim olanlar söyleyebilir mi, petrol ofisinden alacağım yakıtı herhangi bir pompa ya yaklaşiyim mi yoksa aracım hangi yakıtı kullanıyorsa o pompaaya mı yanaştırıcam veya hangi pompa mazot hangisi beyzin hangisi LPG nasıl anlıyıcam?

Ve ek olarak babam Opet'den alıyor hep ben yakın diye petrol ofisinden alacağım Opet 5 km uzakta bir zararı olur mu?

Petrol Ofisi'nden de alabilirsin, sorun olmaz. Aracın ruhsatından yakıtına da bakabilirsin. Pompanın yanına gelip dur, bütün yakıt pompaları tek istasyonda var zaten.

Pompacılar genelde anlar yakıt tipini ama sen yine de ruhsattan bakıp sözlü olarak söyle yakıtını.

Araç dizel. TDI dizel oluyor. İstediğiniz şirketten yakıt alabilirsiniz. Pompa fark etmiyor. Aracın yakıt depo kapağı hangi yöne bakıyorsa o yönde pompaya yakın durun. Gerisini pompacı hallediyor. Aracın dizel olduğunu senden önce biliyorlar.

Bu tür durumlarda çekinmeye gerek yok. Kimse aracına yakıt doldurarak doğmadı. Ki zaten siz pompaya doğru gittiğinizde kendileri dolduruyor. Nereden aldığınızın da bir önemi yok. Bazen daha uygun yerler tercih ediliyor veya anlaşmalı olan yerler tercih ediliyor sadece. Yoksa bir sorun teşkil etmez.

Herkes gerekli cevabı vermiş zaten bende çok dikkat edilmeyen ama önemli bir şeyi söyleyeyim yakıtı aldıktan sonra kesinlikle fiş alın çünkü yakıt kaynaklı bir sorun olursa o fiş çok önemli.

Benzinciye gidip al.

Millet fakirlikten benzin nasıl alınır onu unutmuş.

-Dizel ve benzinin pompa uçları farklı zaten girmez.

-LPG'ninki genelde ayrı olur ve yazar üstünde.

-Aracın dizel olup olmadığını hem pompacı hem sen benzin kapağının içindeki etiketten görebilirsiniz.

Son olarak sigara yanıyorsa söndür

Teşekkürler arkadaşlar,Mazot aldım adam zaten direk doldurdu yakıtı arabadan anlamış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…