Araçlarda Cam Filmi Yasağı Kalkacak

Gudermes

Hectopat
Araçlar da Cam Filmi Yasağı Kalkacak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkililerinden yaptığı açıklamaya göre bakanlık, araç sürücülerinin büyük bölümünün istemesine rağmen, güvenlik amacıyla yasak olduğu için kullanamadığı cam filmleri konusunda çalışma başlattı. Bakanlık yaptığı çalışma ile ivedi şekilde düzenleyici mevzuat oluşturulması ve şu an uygulanan yasaklayıcı mevzuatın da cam filmlerinin geçirgenlik oranlarının yasal sınırları dikkate alınarak tekrar düzenlenmesine karar verildi. Karar çıkmazsa yapılan uygulamar ise şöyle cam filmi kullanan araçlar, araç muayene istasyonlarında hafif kusur kapsamında değerlendiriliyor, herhangi bir trafik kontrol noktasından geçmeleri halinde ise para cezasından trafikten men cezasına varan ciddi yaptırımlar uygulanıyor..

Son düzenleyen: Moderatör:
Beyaz renk arabama siyah cam filmi yakışacak .

Benim de beyaz Opel Ascona'm vardı ; ona da çok yakışmıştı. Güzel günlerdi ..

Zaten arabayı vurdum babam bir daha araba vermez bana. Haliyle olmayan arabamla da trafikten men edilemem
Benim için sıkıntı yok Bisikletime takarım cam filmi

Bence de baban gerginken bu ara araba isteme. Bisiklette kaskına cam filim yaptırabilirsin. Tabi sen de klasik her Türk gibi muhtemelen bisiklet sürerken kask takmıyorsundur.

Bisiklet kullanırken kask takan bir kişi bile görmedim şu yaşıma kadar. Aslında çok faydalı ve yapılması gereken bir şey.

Ama nedense taksam alay konusu olurum mahallede Arabaya gelince bırak istemeyi 10 metre yakınından geçmiyorum. Huylanıyo benden alarm ötüyor.

Esasında bu gördükleriniz süs değildir, hepsi bisiklet kaskı ve eldivenidir. Ayaklık bileklik falan da vardır. Sen haklısın kanunlarımızda bunlar geçmiyor, kanuna bakarsak şunlar geçiyor:

2918 sayılı TCK Karayolları Trafik kanununda:

Madde 3 c (10) bendi : Bisiklet motorsuz bir Taşıttır.
Madde 37 : Sürücü için Ehliyet ve Taşıt için Plaka gerekmez. Bu maddenin hatırlamadığım bendinde Bisikleti karayolunda sürmek için 11 yaşını bitirmiş olmak yeterlidir.
Madde 46 : Karayolunda en sağ şeridi kullanır ve diğer taşıtlar ile aynı sorumlulukla hareket eder.
Madde 66 : Bisiklet yolu olan yerlerde karayolunda sürülemez.
Madde 66 : a.) bendi Karayolunda ikiden fazla bisiklet yanyana sürülmez.
b.) İşaret verme dışında, çift elle sürülmesi ve genel kurallara uyulması zorunludur.
c.) Yük ve eşya taşınamaz.

Kanun böyle kask yok, senin de haberin yok, doğal ne diyim. Güvenlik desem boşver abi diyeceksin iyisi mi devam

Bisiklete bindiğin yere göre değişir, araç trafiğini yoğun olduğu yerde tam ekipmanla çıkmak gerekir. Yazlık mekanlarda, nüfusun yoğun olmadığı yerlerde elbette çok lazım değil. Ha ama ufak çocuğum binecek olsa tam takım giydirir bindirirm, dalga geçen olursa diye de kaskla kafa kırmayı öğretirim Araba kullanıcılarının bijon anahtarı varsa, motorcunun, bisikletlinin de kaskı vardır

Ha bu arada konuya dönecek olursak, ön cama koyu film yaptırmadığınız sürece trafikte bir sorun çıkmıyor. Cam filmleri 3 farklı tonda, koyu, orta ve açık. Koyu olanı yaptırmayın zaten gece görüş çok azalıyor, orta koyulukta olan gayet güzel. Yaptırmışken sadece rengi koyultmakla kalmayıp güvenlik filmiyle birlikte yaptırın yani renkli güvenlik filmi; buji atıldığında ya da başka bir şey olduğunda camlar dağılmıyor böylelikle.

Ön camın koyuluğunu az yaptıracağım , diğer camlar zifiri karanlık
Ön cama yapmak için "sorumluluk bizde değildir" diye bir imza istiyor uygulayan şirket ciddiyse haberin olsun Şık duruyor ama film... Özellikle yazın çok farkediyor, klimayı en düşükte bile çalıştırsan serinliyor içerisi hemen.

Formumuzun Türkiyenin yansıması gerçekten halkımı için çok önemli imiş bu kanun acilen çıkmalı.. Gelelim olayın ciddi kısmına
Yaptırmışken sadece rengi koyultmakla kalmayıp güvenlik filmiyle birlikte yaptırın yani renkli güvenlik filmi; buji atıldığında ya da başka bir şey olduğunda camlar dağılmıyor böylelikle.
Ali güzel bir tespitte bulunuyor. Cam filimi süs olarak mı takılacak yada hem süs hem güvenlik sağlayacak. Bu konuda ben her zaman firma olarak 3M tercihimdir. Bu yüzden onun ürünleri üzerinden gideceğim.

3M Crystalline Serisi : Bu seri minumum parıldama ve yansıma yapar. Isı kaybını engeller.

3M Color Stable (CS) Serisi :
Frekans engellemeyen özelliği vardır ; örnek GPS, cep telefonu ve radyo frekanslarını vb.

Benim kesinlikle tavsiye ettiğim seri budur.Derdiniz hava süs ise seçeneğiniz bu değildir şeffaflığı yüksek olduğundan sizi cezbetmeyebilir.

3M
Güvenlik Serisi : Fırtına, patlama cam kırılmalarını engeller. UV ışınlarından koruma özelliği vardır.

3M ana sitesinde sorun vardı bende bir bayii sitesinden size araçların nasıl görüleceğine bakabileceğiniz similatör aşağıdaki adres. Yandan seçeneğiniz filiminiz kodu ile aracınız nasıl görüleceğiniz bakabilirsiniz.

OTO CAM F

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…