- Makaleler
- 1
Öncelikle bu hem bir soru hem de bir rehber niteliği taşıyor. 2001 S500 Long aracımda beyin değişikliğine bobin değişikliğine gittim fakat gelin görün ki sadece 15.000km sonra araç karter patlattı. Aracı yaptırdım sadece uzun yolda kullanacağım bundan sonra fakat günlük işlerimde kulllandığım, güçlenmesini istediğim, ileride böyle bir sorunda daha ucuza mâl olacak Mazda 323 1999 1.5i aracımda performans arttırmanın yollarını arıyorum.
- Subap değişimi mantıklı değil. Atmosferik araçlarda yakıttan ziyade hava daha önemlidir.
- Soğuk hava daha yoğun olduğu için belki etki eder. Aracın hava filtresine kompresör tarzında bir şey uygulamanın bir yolu var mı?
- Yazılım ve beyin değişikliği yukarıda anlattığım gibi motora mâl olabiliyor. Piston kolu, piston, yatak veya salıncağı geliştirseniz bile bunda sıcaklıktan ötürü subaplardan kaçırma yapıyor.
- İridyum buji deneyeniniz oldu mu? Ne fark etti?
- Spor hava filtresi asla önermiyorum. Yapısından dolayı motorun sıcak havasını emerek sırf ses için performans yaratması gerekirken performanstan düşürüyor özellikle bayır yukarı.
- Yakıt karışımında havayı mı çok tutmalıyız yoksa yakıtı mı? Yakıtı çok tutarsak hem çok yakıyor hem iyi gidiyor fakat oluşan ısı ve sürekli iş yapma olayı subaplara ve bujilere zarar veriyor. Yüksek devirde ateşleme kaçırma olayı her araçta yaşanıyor. Havayı çok tutsak araç ani hareketlerde tepki veremiyor, düşük devirde ölme eşeğim ölme.