Aralarındaki tek fark RAM olan laptoplardaki performans farkı neden olur?

İşletim sistemi
Windows 11

Lrixford

Hectopat
Daha fazla  
Sistem özellikleri:
GPU: GeForce RTX 3050 4 GB.
CPU: AMD Ryzen 5 5625U.
RAM: 8 GB.
SSD: 512 GB.

Arkadaşımla aynı laptopa sahibim. Aradaki fark onun RAM'i 16 GB ve ben Windows 11 kullanırken o Windows 10 kullanıyor. CS2 oyununda ben 80-100 FPS arası alırken o 130-150 arası alıyor, sizce aradaki bu farkın tek sebebi RAM mi? FPS'i etkileyecek oyun ayarlarımız vs. hepsi aynı. Normalde de düşük FPS aldığımı düşünüyordum zaten, sistemimde herhangi bir sorun olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tek farkın RAM olduğuna emin misin? 8 GB yetersiz, Ryzen'de bayağı fark ediyor ama GPU TDP'si de farklı olamaz mı? Eğer birebir aynıysa RAM bayağı fark ettirir orası doğru. Sıcaklıklar ne durumda ek olarak?

İçini açıp temizle, termal macunu yenile. Belki bu yüzden düşük FPS alıyor olabilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tek farkın RAM olduğuna emin misin? 8 GB yetersiz, Ryzen'de bayağı fark ediyor ama GPU TDP'si de farklı olamaz mı? Eğer birebir aynıysa RAM bayağı fark ettirir orası doğru. Sıcaklıklar ne durumda ek olarak?
Detaylı baktım tek fark RAM gibi duruyor. Değerlerin daha iyi anlaşılması için az önce maça girip aynı anda ekran görüntüleri alarak test ettik.

Maç başı:

5. raund sonunda:

Maçın sonlarına doğru:

Maç sonunda:

İçini açıp temizle, termal macunu yenile. Belki bu yüzden düşük FPS alıyor olabilirsin.
Yakın zamanda temizlettirmeyi planlıyorum ama zaten RAM farkı olan sistem de uzun süredir temizlenmemiş durumda, arada yine büyük fark oluyor.

Sıcaklıklarda problem görmedim ben. Soldaki seninse, seninki daha serin bile denir yani Bence RAM farkı var hocam. Ben de R5 1400 - 1050 - 8 GB RAM sistemimde PUBG oynarken drop yerken, 16'ya çıkarınca droplar düzelip +15 - 20 FPS falan almıştım fazladan.

Çok muhtemel dediğiniz gibi hocam, RAM arttırmakta fayda var. Teşekkür ederim

1 adet RAM takviyesi yap islemci daha rahat besleniyor Intel AMD fark etmiyor bu konuda ek olarak direk aynı performansı alamayabilirsin ancak FPS değerin artacaktır.
Mümkünse ayni RAM'den al cihazındaki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…