Arazi satma işlemleri nasıl işler?

akazanil

Hectopat
Yer
Diyarbakır
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS MEGALODON RTX 3060 Ti
INTEL İ5-12400F
NZXT X53 240MM AIO
XPG SPECTRIX D41 4133 MHZ CL 19 2X8
ASUS H610M-A D4
1 TB WD BLUE HDD
SEAGATE FIRECUDA 510 NVMe 250 GB M.2 SSD
WD GREEN 480GB SATA SSD
HIGH POWER ELITE 750w 80+ BRONZE PSU
ASUS GX601 ROG STRIX HELIOS WHITE EDITION CASE
Arkadaşlar dededen bana kalma 3 dönüm bahçe var. Geçen ilana verdim, dün bir alıcı teklif verdi. Bugün ona karşı bir teklif vereceğim. Anlaştığımız an süreç nasıl işler? Daha 21 yaşındayım, gencim, dolandırılmak istemiyorum. Hiç taşınmaz satışı yapmadım. İşi bilen abilerimiz yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler. Bahçe tek tapu benim üzerime.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dolandırılabileceğin tek durum burada fiyat üzerinden olabilir. Bunun için bir emlakçı ile görüşebilirsin. Ekspertiz yaparak sana uygun fiyatı belirler. Sonrasında tapu müdürlüğüne gidiyorsun tapu senedin, kimliğin ve DASK poliçen ile. Taşınmaz harcı ödüyorsun, bu bedel satış fiyatının %4 veya %5’i kadar. Karşı tarafla anlaşmaya bağlı olarak bu bedel genelde yarı yarıya oluyor ama kesin değil tabii.

Bu işlemler yapılırken ya da öncesinde paranı hesabına alıyorsun. Parayı aldıktan sonra tapunu devredip işlemi tamamlıyorsun.

Son düzenleme:
Dolandırılabileceğin tek durum burada fiyat üzerinden olabilir. Bunun için bir emlakçı ile görüşebilirsin. Ekspertiz yaparak sana uygun fiyatı belirlerler. Sonrasında tapu müdürlüğüne gidiyorsun; tapu senedin, kimliğin ve dask poliçen ile. Taşınmaz harcı ödüyorsun, bu bedel satış fiyatının %4 veya %5'i kadardır. Karşı tarafla anlaşmaya bağlı olarak bu bedel genelde yarı yarıya oluyor ama kesin değil tabii.

Bu işlemler yapılırken ya da öncesinde paranı hesabına alıyorsun. Parayı aldıktan sonra tapunu devredip işlemi tamamlıyorsun.

Ya aslında bayağı bir ucuz teklif aldım, koyduğum fiyattan 500 bin TL aşağısına. Çok ölü bir fiyat bahsi geçen bahçe için. Lakin benim de maddi durumdan dolayı ihtiyaçtan ve de daha genç olduğumdan mıdır, bir an önce hayata atılmak istememden midir, sabırsız bir şekilde olsun bitsin diyorum. Ama pişman olacağım bir şey de yapmak istemiyorum. Bakalım hayırlısı hocam, bugün iletişime geçip 500 bin düşemeyeceğimi, maksimum 200 bin düşeceğimi dile getireceğim. İlerisinde ne olacağını zaman gösterecek. Bilgiler için çok sağ olun hocam, teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tapu dairesine belgeleriniz ile birlikte gidiyorsunuz. Tapu belgesi de yanında olsun. Ödemeyi havale olarak yap.

Pardon, o sana ödeme yapacaktı. Yine Tapu dairesinden senin bölgendeki ortalama değerleri öğrenebilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı