Arc A750 ekran kartı R5 5500 sisteme olur mu?

Alperen Rehab1t

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ekran kartımı değiştirmek istiyorum Intel'in yeni çıkardığı Arc A750 ekran kartı hoşuma gitti değerleri iyi gözüküyor sistemim ise şu şekilde:

A320M S2H Gigabyte.
Ryzen 5 5500.
GTX 1650 Palit OC Edition.
2x8 3200 MHz RAM.
600W +80 PSU.

Merak ettiğim kısım ise işlemcim A750 ekran kartına yeter mi yani darboğaz yapar mı? Bir de anakartım A750 ile uyumlu olur mu PCI Express konusundan dolayı?

A750 ekran kartı PCI 4.0 işlemcim ve anakartım ise tam emin olmamakla beraber PCI 3.0 ile çalışıyor sizce A750 almalı mıyım?

Alabilirsiniz, uyar. Darboğaz olmaz.

PCI 4.0 ekran kartları, 3.0'a taktığında da çalışır.
Peki PCIe 4.0 a geçsem bi fark olurmu yoksa 3.0 da devam ediyimmi ?

Darboğaz olmaz ama RX 6600 almanı öneririm. İzlediğim birkaç videoda A750 aynı oyunlarda yakın performansta iken daha fazla VRAM kullanıyordu. A750'ü PCIe 4.0 sistemlerde tercih etmek daha doğru olur diye düşünüyorum.
Acele etmek istiyorum biraz ekran kartımı değiştirmek için ve bütçem RX 6600 a yetmiyo şuanda A750 alıp pişman olmak istemiyorum bide sonrasında A750'nin fiyatı artıcak gibi geliyor yazılımı güncelleşip düzeltilince

Darboğaz olmaz ama RX 6600 almanı öneririm. İzlediğim birkaç videoda A750 aynı oyunlarda yakın performansta iken daha fazla VRAM kullanıyordu. A750'ü PCIe 4.0 sistemlerde tercih etmek daha doğru olur diye düşünüyorum.
Ayrıca RX 6600 çok daha az güç ile daha iyi değerler veriyor yazılım olarak da daha iyi.

Aralarında 1000 TL fark var ve şuanda biraz zorlayabilir ama değer diyosanız bi süre içinde toparlamaya çalışırım ama hemen zamlanır ve alamam diye korkuyorum
Ben değeceğini düşünüyorum çünkü Arc A750'yi kullandım daha sonra sattım dediğim gibi AMD yazılım ve güç olarak (daha az güç çekiyor) daha iyi size kalmış.

Ben değeceğini düşünüyorum çünkü Arc A750'yi kullandım daha sonra sattım dediğim gibi AMD yazılım ve güç olarak (daha az güç çekiyor) daha iyi size kalmış.
Neden sattın cidden kötü bi ekran kartımı şahsen cidden iyi yerlere geleceğini düşünüyorum biraz bi zamanla ki o zamana kadar benim oynayacağım en ağır oyun Cold War olucak idare eder gibi güç tüketimi çok umrumda değil ya oynatsın beni bozulmasın yeter bana :D

Neden sattın cidden kötü bi ekran kartımı şahsen cidden iyi yerlere geleceğini düşünüyorum biraz bi zamanla ki o zamana kadar benim oynayacağım en ağır oyun Cold War olucak idare eder gibi güç tüketimi çok umrumda değil ya oynatsın beni bozulmasın yeter bana :D
O zaman alın hocam diyorum ya size kalmış bir şey..

Technopat Haberler

Geri
Yukarı