Arc B580 "Driver Overhead" hatası

Treather

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba Intel Arc B580 ekran kartı alarak sistemimi güncellemeye karar vermiştim, fakat çoğu incelemede driver overhead problemi olduğu ve kartın giriş seviyesi işlemciler ile iyi çalışmadığı, performans kaybının büyük olduğunu söylüyorlar. Bu sorun driver Update'ler ile çözülür mü sizce? Kart cuma günü elime gelecek GTX 1660 Super ile birkaç oyun benchmarkı yapacağım gelmeden, geldiğinde tekrar yapıp ne kadar performans artışı aldığımı yazarım ilgilenen ve benimkine benzer sisteme sahip olup yükseltme yapmayı düşünen kişiler için.
Sistemim şu şekilde.
Ryzen 5 2600.
Gigabyte A320-S2H
16 GB DDR4 3000MHz RAM.

İşlemcin darboğaz yapar. Çok zayıf gelir ekran kartına bende aldım aynı ekran kartını işlemcim Intel i3 13100F açıkçası beklediğim performansı alamıyorum. Driver sorunu hakkında bilgim yok düzelceğini umuyorum.

İşlemcimin zayıf kalacağını alırken biliyordum fakat ryzen 5 5600 ile de çok performans kaybı gözüküyor. Bu kartı alan insanlar sonuçta üst düzey sistemlere sahip kişiler değiller. Umarım driver sorunu en yakın zamanda düzelir. Bu konuyu açma sebebimde sen ve ben gibi giriş seviyesi sisteme sahip insanlar için performans artışı ne kadar olur diye merak eden kişiler için.

Kart elime ulaştı açıkçası hayal kırıklığı oldu benim için biraz. İşlemcimin yeterince güçlü olmadığını biliyorum evet ama GTX 1160 super ekran kartından B 580'e geçince performans kaybı yaşayacağımıda düşünmemiştim. Benchmark testini birden çok kez yaptım, ekran kartınma belki daha fazla yüklenirsem performans yükselebilir diyede düşündüm ama olmadı iki testte aynı ayarlarda, high setting super resolution kapalı şekilde yapıldı.

Dosya Ekleri

• CPTEST1.png
    2,3 MB · Görüntüleme: 47
  • cptest2.png
    2,3 MB · Görüntüleme: 52

İşlemci 5600 mı Ryzen 5 2600 mı?

Hocam böyle çıkması normal işlemci 2600 darboğaza giriyor ayrıca B580 için BIOS'tan açılması gereken ayarlar vs var.

Hocam böyle çıkması normal işlemci 2600 darboğaza giriyor ayrıca B580 için BIOS'tan açılması gereken ayarlar vs var.
Ryzen 5 2600 ve evet tam performans alamayacağımı biliyordum ama 10400 tl gibi bi fiyatta görünce kartı erken almak istedim diğer parçalarıda en yakın zamanda değiştireceğim, bios ayarlarınıda açtım. Sadece benim gibi bi fikri olup düşük sistemi parça parça yükseltmeyi düşünen insanlar için belki bir bilgi olur diye paylaştım. Sistemi tamamen yükseltince çok daha yüksek fps değerleri alacağımı biliyorum.

Hayırlı olsun hocam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…