Arc B580 ve i5 12400F sistemde ani donmalar oluyor

kgnerbykl

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar iyi sosyaller öncelikle.

Bugün İtopya üzerinden şu sistemi topladım.

Gigabyte B760M D3HP 5600 MHz DDR5 anakart.
Intel i5 12400F işlemci.
Corsair Vengeance CL36 5600 MHz DDR5 RAM 2X 16 GB.
Intel Arc B580 ekran kartı.
Vento VG20al + FSP 850W 80+ PSU.
Thermaltake astria 200 kule soğutucu.
Kioxia G3 Plus 2 TB SSD 5000mb/3000mb yazma/okuma
+
MSI MAG 256F 180hz/1ms monitör.

Sistemim test programlarında potansiyelini gösteriyor fakat sistemde bir yavaşlık mevcut. Bazen ani donmalar, yavaş açılma gibi sorunlar mevcut. Açılan programların geç açılması, farenin takılıp devam etmesi, gibi gibi sorunlar var. Windows, driver güncellemelerinin hepsini yaptım. Ama düzelme ayrıca renk profilini de ayarlamayamadım renkler patlak duruyor yazılar pikselleşmiş duruyor. i7 12650H+4050 laptoptan geçiş yaptım. Ve çok hayal kırıklığı oldu açıkçası bu durum. BIOS ayarlarından sadece XMP aktif hale getirdim. Onun haricinde bir şeye ellemedim. Bana ne önerirsiniz? Çok demoralize oldum büyük bir hevesle aldım sistemi. Sistemde ne sorun olabilir? Yardımlarınızı bekliyorum.

XMP kapatıp RAM frekanslarını manuel olarak ayarladıktan sonra takılma oluyor mu? Yavaşlık bazen ssdnizin DRAM'siz olmasından da kaynaklanabilir. Windows güç planını yüksek performansa çekin. BIOS güncellemesi var ise yapın. Monitör renk ayarlarını yaptınız mı?

XMP kapatıp RAM frekanslarını manuel olarak ayarladıktan sonra takılma oluyor mu? Yavaşlık bazen ssdnizin DRAM'siz olmasından da kaynaklanabilir. Windows güç planını yüksek performansa çekin. BIOS güncellemesi var ise yapın. Monitör renk ayarlarını yaptınız mı?
İlginç şekilde şuan ramleri ayarlatmıyor F5 sürümüne yükselttim ve 5600 desteği gitti 4800 ayarlıyor kendi kendine. SSD Dram yok sanırım onu DRAM olan bir SSD ye işletim sistemini kurarak çözebilir miyim?

İlginç şekilde şu an RAM'leri ayarlatmıyor F5 sürümüne yükselttim ve 5600 desteği gitti 4800 ayarlıyor kendi kendine. SSD DRAM yok sanırım onu DRAM olan bir SSD'ye işletim sistemini kurarak çözebilir miyim?

Frekansları düşürüp stabilize yapmış olabilrler yeni BIOS sürümünde biraz test et bence yine o hatalar oluşacak mı? DRAM olan bir SSD alıp işletim sistemini kurarsan sistem daha kararlı çalışacaktır.

Frekansları düşürüp stabilize yapmış olabilrler yeni BIOS sürümünde biraz test et bence yine o hatalar oluşacak mı? DRAM olan bir SSD alıp işletim sistemini kurarsan sistem daha kararlı çalışacaktır.
F5 sürümünden F5 sürümüne geçmişim 😀. Mevcut sürüm aynı kalmış ama bu işlemi yapmadan önce RAM frekansı 5600 iken şuan 4800 ve değişmiyor bunun nedeni ne olabilir. Boot aylarında hızlı önyükleme hızlı ve çok hızlı ayarları vardı çok hızlı yaptım fakat ona rağmen bir değişim yok. Güç tuşuna bastığım anda kasanın ışıkları yanıyor ama Gigabyte yazısı gelene kadar ne klavye ne mouse elektrik gelmiyor. Bu da açılışı en az 10-12sn geciktiriyor. Bu sistemden bu performans beni üzdü cidden

Anakartın destekliyor ama işlemcin desteklemiyor büyük ihtimalle. USB portlarında 3.0 da mı takılı klavye mouse. ErP ve Power management seçeneği aktifse onları da kapat bir öyle dene.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı