Arc Raiders'ın optimizasyonu nasıldır?

@SkuggaKnight, ARC Raiders dediğiniz gibi olsa da dediğiniz gibi darboğaza sebebiyet verecek bir oyun değil hocam. Aynı sistemle arkadaşım sıfır sıkıntı oynuyor. Aralarındaki tek fark RAM.
İlk başta dediğim gibi RAM konfigürasyonundan kaynaklı hocam. Biraz RAM'in konfigürasyon tarafını netleştirip öyle değerlendirmek daha sağlıklı olur gibi geliyor bana.

@SkuggaKnight, ARC Raiders dediğiniz gibi olsa da dediğiniz gibi darboğaza sebebiyet verecek bir oyun değil hocam. Aynı sistemle arkadaşım sıfır sıkıntı oynuyor. Aralarındaki tek fark RAM.
Hocam FSR FG açınca GPU kullanımı %90'lara çıkıyor ve FPS 200'leri geçiyor.

Hocam FSR FG açınca GPU kullanımı %90'lara çıkıyor ve FPS 200'leri geçiyor.
@Shinsai Anladım hocam, o zaman tablo daha da netleşiyor aslında. Bu değerler sistemde bir donanım yetersizliği olmadığını gösteriyor.
Bu durumda yaşanan somut anlamda bir darboğazdan ziyade, Arc Raiders’ın bazı ayarlarda CPU–GPU iş dağılımını iyi yapamaması gibi duruyor.
FSR FG devreye girince yükün büyük kısmı büyük ihtimal GPU tarafına kayıyor ve ekran kartı nihayet tam kapasite çalışabiliyor.
(Yani işlemci ya da RAM zayıf olduğu için değil, oyunun mevcut optimizasyonunun ve kullanılan render yolunun buna sebep olduğu söylenebilir.)

@Shinsai @UmutMelihAkyol Sürekli darboğaz dediğim için kusura bakmayın olayın açısı düşündüğümden daha farklıymış

Son düzenleme:
@Shinsai, belki ekran kartına binen yük arttığından dolayı olabilir ama tamamen varsayım. Bu durumla kişisel olarak karşılaşmadığım için net bir şey diyemeyeceğim maalesef.

@Shinsai, belki ekran kartına binen yük arttığından dolayı olabilir ama tamamen varsayım. Bu durumla kişisel olarak karşılaşmadığım için net bir şey diyemeyeceğim maalesef.
Çok saçma geldi valla, ne yalan söyleyeyim. Dediğim gibi yüke girse zaten FPS iyi ama, FG ile yüke giriyo GPU. CPU da %80-90 kullanım bu arada. Bir gariplik var ama çözemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…