Arçelik A55L 8900 5A televizyonla PS5 kullanılır mı?

BeratCatal

Hectopat
Makaleler
3
Daha fazla  
Arçelik A55L 8900 5A diamond 4K Ultra HD 55" 140 ekran uydu alıcılı Smart LED televizyon
Arkadaşlar bu televizyonla PS5 kullanılır mı?
Televizyon 4K ama YouTube'da 4K video izliyorum donup kasıyor sizce bu normal mi?

İyi forumlar(•‿•)

Son düzenleyen: Moderatör:
@BeratCatal
HDMI çıkışı varsa PS5kullanılır.
Kullanılır neden kullanılamasın iyi oyunlar.
Muhtemelen televizyonunuz 50Hz diye biliyorum. Y
ani oyunlarda da bir görüntüde biraz kare kaybı yaşanacaktır.
İnternetinizde kaldıramadığı veya televizyonlardaki Wi-Fi için bulunan cihazlar pek de iyi olmuyor o yüzden 4K'da donma olması normal olabilir kablolu şekilde kullanmayı deneyin o şekilde problem giderilebilir geçebilir.

Son düzenleme:
Normal.
Aslında ben hiç normal bulmam ama söz konusu adı yerli olan yersiz ürünler olunca artık normal gelmeye başladı.
Belki bir şeyden kısıldıysa ondan olma ihtimali de var.
Televizyonu panelinin gerçekte kaç HZ, kaç griden griye geçiş değerine sahip olduğu, renk uzayı, panel üreticisi gibi şeyleri hakkında bilgi sahibi olamadım.
Denemekten zarar gelmez, kullanılabileceğini düşünmekteyim. Ama kaç HZ ile kullanılmak istendiği de önemli.

Normal.
Aslında ben hiç normal bulmam ama söz konusu adı yerli olan yersiz ürünler olunca artık normal gelmeye başladı.
Belki bir şeyden kısıldıysa ondan olma ihtimali de var.
Televizyonu panelinin gerçekte kaç HZ, kaç griden griye geçiş değerine sahip olduğu, renk uzayı, panel üreticisi gibi şeyleri hakkında bilgi sahibi olamadım.
Denemekten zarar gelmez, kullanılabileceğini düşünmekteyim. Ama kaç HZ ile kullanılmak istendiği de önemli.
50 Hz

50Hz ise pek sıkıntı olmaz çünkü PS5 gibi bir alet her zaman 60FPS olmaz hele yeni oyunlarda tam güç kullanamayacakları için HZ değerinize yakın FPS'ler alacaksınız ve şu durumlar olabilir ama nadir yaşanacak bir olay. Belki çok ısındığında bir ekranda yırtılmalar olabilir ama onları her zaman olmayacaktır.
Şu durumlar olabilir ama 1000 oyununuz 1'rinde 1 saniye falan görebilirsiniz diye düşünüyorum:
FPS = HZ - Ekran kartının ürettiği kare sayısı 60 ise, bu durum karşılanmış olur. Monitör her 16.66MS'de yeni bir kare gösterebilir. Akıcı bir görüntü oluşur. Her bir kare bir öncekinden farklıdır. Ekranda yırtılma görülmez, çünkü yırtılma ya ekranın en alt pikselinde ya da en üst pikselinde oluşur.

FPS < HZ - Ekran kartı monitörün tazeleme hızından daha az sayıda kare ürettiğinde monitör aynı kareyi birden fazla kez gösterecektir. Eğer tazeleme hızının (Hz) tam yarısı kadar FPS var ise her kare 2 kez gösterilecektir, bu durumda yine yırtılma olmaz, ancak akıcılık azalır. FPS Hz'nin yarısından daha az ise her kare ikiden fazla kez gösterilecektir ve animasyonlarda atlamalar görülecektir, bu durumda yırtılma da görülecektir. FPS Hz'in yarısından fazla ise bu sefer her kare 1 ila 2 arasında görülecektir. Bu durumda monitör kareyi 2. kez çizmeye başladıktan sonra yeni kare iletileceği için ekranın bir kısmından sonra yeni kare gösterilmeye başlanır, ancak ekranın üst yarısında eski kare mevcut olacaktır. Bu da görüntüde yırtılmaya sebebiyet verir. FPS'nin Hz'den düşük olduğu durumlarda genelde yırtık ekranda yukarıya doğru hareket eder.

FPS > HZ - FPS Hz'den fazla olduğunda bu sefer monitör ilk kareyi çizmeyi bitirmeden GPU tarafından yeni bir kare ile beslenecektir. Bu durumda yine yeni kare iletildiği anda monitör yeni kareyi çizmeye başlayacak ve ekranın üstünde eski kare, altında ise yeni kare görüntülenmiş olacaktır. Eğer FPS Hz'nin iki katı ise monitör ilk karenin yarısını gösterdikten sonra yeni kare iletildiği için yeni kareyi göstermeye başlar. Ekranın tam ortasında yırtık oluşur. İki kat FPS sürekli sağlanırsa (genelde olmaz, çünkü görüntülenen her bölgede FPS değişecektir) yırtık tam ortada sabit kalır. FPS Hz'nin 3-4-5 ATI şeklinde olursa ekranda aynı anda 2-3'ya da 4 yırtık olacaktır. FPS'İn Hz'den yüksek olduğu durumlarda yırtık aşağıya doğru ilerleyecektir. FPS Hz'den yüksek olduğunda akıcılık FPS=Hz durumuyla aynı olacaktır, ancak input lag düşeceği için izleyiciye daha akıcı izlenimi verir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı