Arch diskin tam halini göstermiyor

comiyi

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba.
Daha önceden Arch ile ilgili sorular sormuştum, kimisi başka bir OS kullan dedi ve bende başka OS diye adlandırdıkları Ubuntu'yu kullandım sonra hayır hayır Ubuntu kanser asla kullanma dediler bende belki bir şey olmaz diye Ubuntu'yu kullanırken birkaç sorunla karşılatım ama bir şeyi kaçırmıştım.
Disk alanım, yani şöyle Fedora isimli dağıtım dışında hiçbir dağıtım benim 256 GB diskimi tam göstermiyor ekserriyyeti 223-230 gibi gösteriyor sadece Fedora 240GB üzeri gösteriyor bundan dolayı kafam karıştı şu an FreeDOS bilgisayar nasıl archa geçtikten sonra disk alanını Fedora'daki gibi gözükmesini sağlarım teşekkürler bir de bunu eski bilgisayarımda test edeceğim için öneri alıyorum sizden beni yormayacak dağıtım ne önerirsiniz ve telefon uygulamaları ile beraber güvenlik sunan hem PC hem de telefon uygulamalarını kullanabileceğim bir dağıtım var mıdır teşekkürler.
Türkçemi mümkün olduğunca düzeltmeye gayret ediyorum, eksiklerimden dolayı kusura bakmayın öğrenmeye çalışıyorum.

Archinstall ile kurduysanız muhtemelen /home ve / dizinlerini ayrı bölümlemeye izin verdiniz. / için ortalama 20 gb depolama verip geri kalanı /home 'a vermiştir.

Böyle görünmesinin sebebi 1000 ve 1024 olayı. 1 GB = 1 milyar bayt yazar ama toplam disk boyutunu hesaplarken 1000'e değil 1024'e böler. Kullandığın sistemde ya da sistemin ayarlarında bu gösterimi değiştirebilecek bir özellik varsa istediğin şekilde gösterebilirsin.

beni yormayacak dağıtım ne önerirsiniz ve telefon uygulamaları ile beraber güvenlik sunan hem PC hem de telefon uygulamalarını kullanabileceğim bir dağıtım var mıdır teşekkürler.
Aklıma ilk gelen Blend OS ama sizi yorar. Herhangi bir dağıtıma Waydroid kurarak telefon uygulamalarını çalıştırabilirsiniz. Daha kolay olacaktır.

Peki bunu Arch Linux'ta değiştirmem mümkün müdür?

Aklıma ilk gelen blend OS ama sizi yorar. Herhangi bir dağıtıma waydroid kurarak telefon uygulamalarını çalıştırabilirsiniz. Daha kolay olacaktır.

Blend OS dediler denedim ama ekranı görmedi bu nedenle kuramadım.

Archinstall ile kurduysanız muhtemelen /home ve / dizinlerini ayrı bölümlemeye izin verdiniz. / için ortalama 20 GB depolama verip geri kalanı /home'a vermiştir.

Evet doğru şimdi Calamares ile kuruyorum, manul kurar isem sizce düzelir mi ve bir de manuel kurulum çok uzunmu ve 20 GB alan konusunu farklı şekilde aza indirmeyi başarırsam zarar görür müyüm?

Son düzenleme:
Hocam durum benim bahsettiğim seçenekle uyuşuyorsa zaten zararda değilsiniz niye değişesiniz. 20 GB'den az alan vermeye çalışırsanız ya sistemi kurmaya alan yetmez ya da yetse bile bir iki program kurduktan sonra depolama doldu diye hata alıp durursunuz. /home klasörünü direkt birleşik seçin yani "hayır".

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…