Arch GNU/Linux'da RTL8723BE ile internet yavaşlıyor

Makaleler
6
Yer
Izmir
Bunu aylardir cozemiyorum. NetworkManager veya herhangi bir internet servisi ise yaramiyor. Farkli surucu deneme sansim olmadi, kartim RTL8723BE.

[CODE title="inxi -Nn"]~ ->> inxi -Nn
Network:
Device-1: Realtek RTL8723BE PCIe Wireless Network Adapter driver: rtl8723be
IF: wlp2s0 state: up mac: 'mac adresim yaziyor'
Device-2: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet
driver: r8169
IF: enp3s0 state: down mac: 'mac adresim yaziyor'
[/CODE]

Baglaniyorum, sorunsuz. Internet hafif yuke gecince veya rastgele bir anda internet cok yavaslayip geri geliyor veya internet kesiliyor. Network Manager ile yeniden baglaninca gecici olarak duzeliyor ve tekrar basliyor.

wpa_cli ile baglanmayi bile denedim ama ise yaramiyor. Yine baglansam da sorun ayni sekilde oluyor.

Modul ayarlamasi olarak ant_sel=2 ile modprobe edilmesini de sagladim. Hatta kendim de yaptim ama bu da cozmedi.

Ayrica her dagitimda yasadim bunu, Gentoo'dan Arch'a.

@OzgunP @433815

Su an ant_sel=1 deniyorum. 1. anteni seciyor. Su an bir kesinti olmadi, bir sure boyle test edecegim. Eger cozulurse konuyu guncelleyecegim.

Son düzenleme:
Aynı sorunu, aynı kart ile çok uzun zamandır neredeyse her dağıtımla yaşadım, hala yaşıyorum. Çözüm henüz bulamadım ben, sizde işe yararsa tekrar deneyebilirim bu çözümleri.

Olmazsa; fwlps değişkenini de 0 yap, bu firmware bazlı güç yönetimini pasifleştirecek.

Kod:
sudo modprobe -r rtl8723be ; sudo modprobe rtl8723be ant_sel=1 fwlps=0
ant_sel=1 ise yaradi gibi gorunuyor. Simdilik sorun yasamadim. Bu ve fwlps parametresi ile birkac gun test edecegim. Pazar aksam unutmazsam yazarim sonucu. Duzelir umarim.

Ekleme: Sorun yasayan kullanicilar icin yaziyorum, bu parametreleri kalici yapmak icin /etc/modprobe.d/50-rtl8723be.conf diye dosya olusturup icine options rtl8723be ant_sel=1 fwlps=0 eklemeniz yeterli.

Şurada birçok farklı değişkeni yazmışım, bunları deneyebilirsin.

Bunları zaten denemiştim, farklı bir konu altında önermiştiniz. Yine de sorun çözülmemişti.

Ayrıca kendi açtığın konuya dönüş yapsan daha uygun olur.

Ekran koruyucu ile olan konuyu diyorsanız, cevap yazmıştım.

Sanırım ağ hatası ile ilgili konuyu diyorsunuz, cevap göndermeyi unutmuşum.

O wifi kartı sıkıntılıdır. Haberin olsun.
Ufacık bir komutla sorunu çözülüyordu ama unuttum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…