Arch Linux Bozuk Karakter Sorunu

Focal Fossa

Hectopat
Makaleler
3
Bazı emoji karakterleri ve farklı dillerin karakterleri bozuk görünüyor. /etc/vconsole.conf dosyasına bazı eklemeler yaptım fakat olmadı.

Gnome'un kendi ss uygulaması.
Aslında hangi uygulamanın görüntüsü diye sormuştum Keymap doğru görünüyor. Sistemi Türkçe kullanıyorsanız altına FONT=iso09.16 satırını ekleyebilirsiniz fakat bu conf dosyası direkt konsol için.

Font dosyanızı doğru yüklediğinizden emin misiniz? Terminalden fc-cache -fv yapıp, daha sonra Tweaks üzerinden farklı bir font seçmeyi deneyin. Düzelirse fontta sorun vardır. Düzelmez ise daha farklı paketler yüklemeniz gerekebilir.

/etc/vconsole.conf @deleted söylediği gibi terminal içindir. Terminalde Türkçe karakterlerin düzgün görünmesi için aşağıdaki içeriği kullanıyorum.

KEYMAP=trq FONT=iso09.16 FONT_MAP=8859-9_to_uni

/etc/vconsole.conf @deleted söylediği gibi terminal içindir. Terminalde Türkçe karakterlerin düzgün görünmesi için aşağıdaki içeriği kullanıyorum.

KEYMAP=trq FONT=iso09.16 FONT_MAP=8859-9_to_uni
Terminalde herhangi bir sorun yok şu an yine de ekleyeyim. Sorun daha çok chrome'da ve bazı uygulamalarda meydana geliyor.

Uygulamalarımı "snap" ile kurarken böyle oluyordu. Siz de snap ile kurduysanız mümkünse silip "pacman" ile (sudo pacman -S Spotify) kurmayı deneyin. (Manjaro KDE kullanıyorum.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…