Çözüldü Arch Linux giriş ekranında şifre hatası veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Neur0mancer

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba,

Bir süredir Fedora kullanıyordum ve Arch Linux'a geçmeye karar verdim. Her şeyi yaptım; şifre belirleme, paket yükleme vs. en son giriş yapmam için şifremi istedi benden ki böyle bir hata aldım. Kullandığım şifre 27 karakterli ve "i" gibi ingilizcede sakıncalı harf bulundurmaktadır. Yüksek ihtimalle şifreyi yanlış girdim çünkü başka bir şey gelmiyor aklıma(kurulum sırasında klavyeyi tr_q olarak belirlemiştim ve ondan sonra şifreyi girmiştim) ve baktığım kadarıyla terminal üzerinden birtakım komutlarla şifreyi değiştirebiliyorum ancak terminali açamadım giriş ekranından, internette de bulamadım. Bilgisayarım Lenovo ThinkBook 16 G6 ABP, yardımcı olursanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• 20250305_160800.jpg
    139,4 KB · Görüntüleme: 40
Çözüm
Klavye Layout'un İngilizcede ayarlı. Bundan dolayı problem yaşıyorsun. İngilizce bir klavye Layout'unu kılavuz alarak şifreni girip ayarlamalarını yapabilirsin. Alternatif olarak chroot atarak yeni bir kullanıcı oluşturabilirsiniz veya mevcut kullanıcının şifresini değiştirebilirsiniz.

Tty ekranına CTRL+alt+F3, F4, F5, F6 gibi bir kombinasyonla girebilirsiniz.
Klavye Layout'un İngilizcede ayarlı. Bundan dolayı problem yaşıyorsun. İngilizce bir klavye Layout'unu kılavuz alarak şifreni girip ayarlamalarını yapabilirsin. Alternatif olarak chroot atarak yeni bir kullanıcı oluşturabilirsiniz veya mevcut kullanıcının şifresini değiştirebilirsiniz.

Tty ekranına CTRL+alt+F3, F4, F5, F6 gibi bir kombinasyonla girebilirsiniz.

Çözüm

Bu kadar basitmiymiş ya? Dünden beri bununla uğraşıyorum. Çok teşekkür ederim, iyi akşamlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…