Arch Linux giris yapıldığı anda donuyor

SciFi

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Yakin zamanda Arch Linux kurdum laptopa manuel kurulumla; archinstall hatali oldugu icin. İlk basta SDDM kurdum. KDE ile SDDM loop'a girdi, log on yapiyorum. bir daha SDDM geliyor. Plasma logosu bile gelmiyor. GDM ile deneyince de direkt girdigim anda donuyor.

Arch kurulumu proprietary NVIDIA driverlari ile.
RTX serisi ekran kartli laptop.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer 40 ya da 50 seri bir ekran kartı varsa nvidia-open tercih etmelisiniz nvidianın kendi kernel side driverları. Kurarken xorg indirdiniz mi? Wayland eski kartlar için sorun çıkartabiliyor. Olmazsa bence yeniden kurmanız daha sağlıklı olacaktır, zira bozuk configlerle uğraşmanız gerekebilir. Bide archinstall hatalı derken lspci hatası mı aldınız çalıştırırken?

evet laptopta 4060 var xorgla da kde baslatilmiyor sanirim archinstall hatali derken normalde efi partitionin calismasi icin mount pointteki boot/EFI kismina mountlamak lazim ama oraya mountlayinca install etmiyort boota direk mountlayinca da grub install calismadigi icin bootloader gelmiyor en son mesa paketini kurdum gectim nvidia-open dediginizi bir deneyecegim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…