Arch Linux için ne kadar deneyim gerekir?

Zaten muhtemelen ayar yapıp paketleri 1-2 hafta geç alamaya ayarlarım.

Denemekten zarar gelmez. Ben Hyprland'ı neredeyse 0 bilgi ile kurdum ve çok memnunum. Deneyin, beğenmezseniz geri dönersiniz. CachyOS Arch için mantıklı bir seçim olur.

Ben 2 ay Zorin OS, Mint ve başka Ubuntu tabanlı dağıtımlar kullandıktan sonra başarılı bir şekilde Arch'a geçtim. Sonrasında çok bir sorun yaşamadım.

Şu anda sanal makineye kurdum CachyOS'i terminali öğreniyorum tamam olunca geçeceğim yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.

Arch zor bir dağıtım değil. Yalnızca yeni kullanıcı olmaman yeterli. İlk defa Linux kullanacak kişi bile Arch kurabilir aslında ama zor olacağını söyleme ve önermeme nedenimiz kullanıcının gerekli paketleri bilmemesidir. Debian ve Arch Linux gibi minimal dağıtımlarda çoğu paketin kurulumu kullanıcıya kalır. Kullanıcı Linux'ta bilgili değilse hangi paketi ne için kurması gerektiğini bilmez bu nedenle de Arch kullanmadan önce farklı dağıtımlar kullanılmış olmasını öneririz. 4-5 aylık Linux deneyimi Arch için yeterlidir.

Linux'a bazı yeni başlayan bir kısım inatla Arch kuruyorsa sen rahat anlarsın diye düşünüyorum komutlar zor değil.

Arch Linux kullanan tayfanın çoğu zaten Hyprland'i kuruyor yani sıkıntı çıkmaz.
Manual kurulum tavsiye ederim ama uğraşmam diyorsan archinstall ile kurabilirsin.
Arch tabanlı kuracaksan EndeavourOS kullan genel amaç olarak.
Oyun için CachyOS kurabilirsin.

Cachy OS + Hyprland kurdum ayrıca ML4W dotfile ekledim harika oldu teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…