Arch Linux'u internet olmayan bir ortamda kurmayı düşünüyorum. Masaüstü ortamını önceden indirip daha sonra içerisinde kurabilmek mümkün mü?
Arch Linux'u internet olmayan bir ortamda kurmayı düşünüyorum. Masaüstü ortamını önceden indirip daha sonra içerisinde kurabilmek mümkün mü?
sudo pacman -Sw paketler...
/var/cache/pacman/pkg klasöründen kopyalayıp başka bir dizine yedekleyin. Yüklemek istediğiniz zaman kopyaladığınız dizine Arch Linux terminalinden gidin ve şu komutla kurun:sudo pacman -U ./*.tar.zst
Kurulum calamares aracılığı ile offline olarak gerçekleşiyor. Tam da istediğiniz gibi...Arch Linux'u internet olmayan bir ortamda kurmayı düşünüyorum. Masaüstü ortamını önceden indirip daha sonra içerisinde kurabilmek mümkün mü?
Ben de geçenlerde denemek için KDE olanı kurmuştum. KDE ile hardened kernel geliyor. Daha sonra hardened kerneli kaldırıp, normal linux kernelini ve lts kerneli kurmuştum. Tabii kernel değiştirirken, grub'ı otomatik ayarlamadığı için, elle ayarlamıştım...
Ben de geçenlerde denemek için KDE olanı kurmuştum. KDE ile hardened kernel geliyor. Daha sonra hardened kerneli kaldırıp, normal Linux Kernel'ini ve LTS kerneli kurmuştum. Tabii kernel değiştirirken, GRUB'ı otomatik ayarlamadığı için, elle ayarlamıştım...
İsterseniz kernel değiştirmeden, hardened kernel ile de kullanabilirsiniz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.