Çözüldü Arch Linux kullanıcı şifresi kabul edilmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
18
Daha fazla  
İyi sosyaller arkadaşlar. Arch Linux'u kurduktan sonra sistemi başlattığımda şifremi bir türlü kabul etmedi bende altta bırakacağım konuyu denemek istedim fakat böyle bir konum yok hatasını aldım. Hafta sonu tekrar deneyeceğimden tavsiyelerinizi almak istedim. @Bayram Tempest @Reend @Rona üstadlar tavsiye verebilirseniz çok makbule geçer.

Çözüm
Hocam sorunu çözdüm. Sanal makine olduğundan ISO salt okunur baglanmış USB ile yeniden deneyince sorun düzeldi.
Böyle bir konum yok hatasını hangi adımda aldınız? Live USB içerisindeyken @363652 hocamın anlattığı gibi herhangi bir isimle klasör oluşturun. (Bahsi geçen konuda bu isim /nr.)

Hata aldığınız kısım bahsi geçen /dev/sda kısmı ise bunu diskinizde Linux'un kurulu olduğu disk bölümünün adıyla yapınız. Örneğin lsblk komut çıktısında benim / bölümümün yani Linux'umun kurulu olduğu alanın nvme0n1p2 olduğu görünüyor. Kendinize göre düzenleyin disk adını ve isim sonundaki bölüm sayısını.

arch-chroot *Live USB'de oluşturduğunuz klasör adı* bir önceki anlattığım adıma uyarak mount komutunu kullanarak klasörü bağlayın. Örneğin bu benim için mount /dev/nvme0n1p2 /nr şeklinde olacaktır. nvme0n1p2 kısmına kendi diskinizde Linux'unuzun kurulu olduğu disk bölümünü yazmalısınız.

Kod:
passwd *kullanıcı adı*
kısmında yeni bir kullanıcı adı değil sistemde kullanmakta olduğunuz kullanıcı adını girmelisiniz.

Kod:
exit
reboot
Komutlarıyla chroot'tan çıkınız ve ana sisteme dönünüz.

Böyle bir konum yok hatasını hangi adımda aldınız? Live USB içerisindeyken @363652 hocamın anlattığı gibi herhangi bir isimle klasör oluşturun. (bahsi geçen konuda bu isim /nr.)

O konudaki galiba son komutta almıştım hatayı. Depolama sda1 ve sda2 olarak ayrılmıştı ve sda2 sistemin kurulu olduğu bölümdü bu yüzden doğrudan yalabileceğimi düşündüm ama son kodda hata vermişti. Archa uzak olduğumdan sudo şifresi koymamıştım onu da koyup denemeyi düşünüyorum. Dediğiniz çözüm yolunu da yarın deneyeceğim.

Az önce hangi kod olduğuna baktım arch-chroot /nrkodunda hata almıştım.

Az önce hangi kod olduğuna baktım arch-chroot /nrkodunda hata almıştım.
Belki mount etmeyi unutmuşsunuzdur belki de mkdir ile oluşturduğunuz dosya adını mount ederken veya chroot girerken hatalı yazmışsınızdır. Bir deneyin hocam olmazsa başka yöntemler bakalım.

Live ISO'ya girin ve
mount /dev/root_alaniniz /mnt
Sonra.
arch-chroot /mnt
Sonra.
passwd kullanici_adiniz.
Ve yeni şifreyi deneyin.

Hocam sorunu çözdüm. Sanal makine olduğundan ISO salt okunur baglanmış USB ile yeniden deneyince sorun düzeldi.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…