Çözüldü Arch Linux kurulu disk nasıl temizlenebilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Timuçib

Hectopat
Arch Linux kurulu bir cihaza sahibim. Çekirdekte ve bazı kaynak kodlarında değişiklikler yapıyordum arada sırada ve sistem bozuldu. Bu sorun değil fakat tekrar Arch kurduğumda depolamadaki Arch dosyaları ve birimleri kaldığı için kurulum yapamıyorum. Yani diskteki her şeyi silmem lazım. Bunu USB'ye kuracağım herhangi bir yazılımla yapabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bash:
# Örnek diskler:
# /dev/vda1: Boot bölümü olsun
# /dev/vda2: Root bölümü olsun

mkfs.fat -F32 /dev/vda1
mkfs.ext4 /dev/vda2

Disk bölümlerini formatlayarak silebilirsin.
Diğer bir çözüm, Arch Linux dosyalarının olduğu disk bölümlerini Live USB üzerinden /mnt klasörüne bağla. Daha sonra şu komutu gir:

Bash:
sudo rm -rfv /mnt/*

Bu şekilde de dosyaları silmiş olursun.
Arch Linux kurulu bir cihaza sahibim. Çekirdekte ve bazı kaynak kodlarında değişiklikler yapıyordum arada sırada ve sistem bozuldu. Bu sorun değil fakat tekrar Arch kurduğumda depolamadaki Arch dosyaları ve birimleri kaldığı için kurulum yapamıyorum. Yani diskteki her şeyi silmem lazım. Bunu USB'ye kuracağım herhangi bir yazılımla yapabilir miyim?
Diskte partisyon olusturken eski partisyonlari sileceksiniz zaten.

Bash:
# Örnek diskler:

mkfs.fat -F32 /dev/vda1
mkfs.ext4 /dev/vda2

Diğer bir çözüm, Arch Linux dosyalarının olduğu disk bölümlerini Live USB üzerinden /mnt klasörüne bağla. Daha sonra şu komutu gir:

Bash:
sudo rm -rfv /mnt/*

Çözüm
Bash:
# Örnek diskler:

mkfs.fat -F32 /dev/vda1
mkfs.ext4 /dev/vda2

Bash:
sudo rm -rfv /mnt/*

Hocam bunları biliyorum zaten Terminale erişimim yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı