Çözüldü Arch Linux kurulumdan sonra BIOS'a atıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Orchun91

Femtopat
Daha fazla  
Bugün bu sitedeki rehber ile Arch Linux kurdum. Tüm işlemleri doğru yaptım ama sisteme reboot attığımda açılmıyor. Tekrardan BIOS ekranına ya da USB'min içindeki ISO kurulum dosyasına atıyor. İşletim sistemsiz kaldım ortada :D Bilgili arkadaşlar yardımı çok işime yarar. İyi sosyaller.

Çözüm
Galiba problemi buldum. DD olarak yazdırmamıştım çünkü DD olunca USB gözükmüyordu. Bunu nasıl düzelteceğimi bilmiyorum(iso dosyasının ismini bilmiyorum.)
Rufus ile ISO yazdıracakken "ISO mu DD mi?" diye soru çıkıyor. DD seçeceksiniz. Yazdırma ayarlarında bulunmuyor bu ayar. Yazdırmayı başlatırken çıkıyor.
Çıkartınca BIOS menüsüne atıyor hocam bilgisayarın.
Kurulumu hangi rehberle yaptın? Yeni kullanıcı isen manuel kurulum önermem. Archinstall kullanabilirsin. Yine de basitlik amacıyla Endeavour OS öneririm. Arch üzerinde pek değişiklik yapmıyor, yalnızca arayüzlü kurulum sağlıyor diyebiliriz.

Archinstall, Arch Linux'u otomatik kurmak için bulunan araçtır bu arada.

Kurulumu hangi rehberle yaptın? Yeni kullanıcı isen manuel kurulum önermem. Archinstall kullanabilirsin. Yine de basitlik amacıyla Endeavour OS öneririm. Arch üzerinde pek değişiklik yapmıyor, yalnızca arayüzlü kurulum sağlıyor diyebiliriz.

Archinstall, Arch Linux'u otomatik kurmak için bulunan araçtır bu arada.
Rufus yardımı ile ISO dosyasını USB'me yazdırdım, sonrasında bios menüsünden önceliğini ayarladım. Rehber: Arch Linux Kurulumu ve Oyun Oynamaya Hazırlanış rehberinde ki adımları izledim. Reboot attım ve olmadı. Sizin bahsettiğiniz yöntem için, reboot attığımda karşıma şu şekilde görsel geliyor;

Arch Linux install medium(x86_64, UEFI)
Arch Linux install medium (x86_64, UEFI with speech
Memtest 86+
EFI Shell
Reboot İnto Firmware Interface

Rufus yardımı ile ISO dosyasını USB'me yazdırdım, sonrasında bios menüsünden önceliğini ayarladım. Rehber: Arch Linux Kurulumu ve Oyun Oynamaya Hazırlanış rehberinde ki adımları izledim. Reboot attım ve olmadı. Sizin bahsettiğiniz yöntem için, reboot attığımda karşıma şu şekilde görsel geliyor;

Arch Linux install medium(x86_64, UEFI)
Arch Linux install medium (x86_64, UEFI with speech
Memtest 86+
EFI Shell
Reboot İnto Firmware Interface
Galiba problemi buldum. DD olarak yazdırmamıştım çünkü DD olunca USB gözükmüyordu. Bunu nasıl düzelteceğimi bilmiyorum(iso dosyasının ismini bilmiyorum.)

Rufus ile ISO yazdıracakken "ISO mu DD mi?" diye soru çıkıyor. DD seçeceksiniz. Yazdırma ayarlarında bulunmuyor bu ayar. Yazdırmayı başlatırken çıkıyor.

Çözüm

Rehberde manuel kurdurtuyor bu arada eğer fark etmediyseniz. Archinstall ile kurmayı da deneyebilir konu sahibi.

Ayrıca Rufus yerine Ventoy veya balenaEtcher kullanmak daha iyi olabilir.

Rehberde manuel kurdurtuyor bu arada eğer fark etmediyseniz. Archinstall ile kurmayı da deneyebilir konu sahibi.

Ayrıca Rufus yerine Ventoy veya balenaEtcher kullanmak daha iyi olabilir.
Teşekkürler hocam.

Anladım hocam sağ olun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı