Selamlar, Arch Linux kurmayı deniyorum, amacım wi-fi bağlayıp arch install üzerinden kurmaktı ama bir türlü arch'ı internete bağlayamıyorum.
Modemim yok o yüzden kablo ile de bağlayamıyorum,
Mobil Internetimi bağlamayı deniyorum,
İşlemcim Intel
(tam hatırlayamadığım için cümle olarak yazacağım) device list yazıyorum wlan0 görünüyor, ayrıca "on" "station" modunda (?) station wlan0 scan
station wlan0 get-networks
çıktısı (etrafta sürüyle ağ olmasına rağmen) No Network Found/Falanca oluyor.
Wikiye baktım, forumlara videolara baktım ama hiçbirinde öyle bir sorun yoktu.
Yardım edebilirseniz sevinirim.
Mobil internetiniz 5GHz frekansında ise ve bilgisayarda 5GHz desteği yoksa görmez. Durum buysa mobil internet ayarlarından frekansı 2.4GHz yapıp deneyin.
4.5G olanla ilgisi yok.
Paylaşılan mobil kablosuz internetin özelliklerine girip değişiklik yapmak lazım.
Bilgisayarınızın ağ kartı 5GHz frekansını görmüyorsa mobil kablosuz internetin frekansını 2.4GHz yapın.
Hocam şimdi vim ile giriyorum /etc/iwd/main.conf'a ve sadece mavi ~ler çıkıyor ve yeni dosya olarak algılıyor,
Netrw de baktigim zaman etc iwd içerisinde hiçbir şey görümüyor.
USB 'yi hemen önce bir daha on yüklenebilir olarak tekrar yükledim.
Yok hicbir şey hicbir şeyi değiştirmiyor.
Telefonunuzun mobil verisini usb kablo yardimiyla bilgisayara ethernet kablosu olarak yansitabilirsiniz.
1-Telefonunuzu usb kablo ile bilgisayara baglayin
2- Mobil verinizi acin
3-Telefonunuzundan Ayarlar > Baglanti > Mobil Ag ve Baglanti kismindan USB baglanti secenegini secin
4-"ping google.com" komutu ile internetinizi test edin
Bu sekilde archi kurabilirsiniz. Daha sonrasinda networkmanager yukleyip wifi ayarlarinizi daha iyi bir sekilde yonetebilirsiniz.