Arch Linux RAR dosyaları nasıl açılır ?

murty0

Hectopat
Kod:
sudo pacman -S rar.
yay -S 7-zip

Bu komutlarla yüklemeyi denedim fakat uygulama halinde gözükmüyor, .RAR uzantılı dosyayı nasıl açabilirim ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kod:
sudo pacman -S rar.
yay -S 7-zip

Bu komutlarla yüklemeyi denedim fakat uygulama halinde gözükmüyor, .RAR uzantılı dosyayı nasıl açabilirim ?

Eki Görüntüle 1906639

Fileroller kullan. Hatta tavsiyem aşağıdaki kodu girip nemo kullanman. Nautilus'dan çok daha işlevsel bir gtk file Manager kendisi.

Bash:
sudo pacman -S nemo-fileroller gtkhash-nemo

Eğer Nautilus kullanacağım nemo istemiyorum diyorsan da aşağıdaki kodu girip fileroller indirmen yeter.

Bash:
sudo pacman -S fileroller

Peazip ile açabilirsin.

Hocam bunu indirdim de kopyalama seçeneğini bulamadım.

Xarchiver kullanabilirsin.

Hocam bunda da klasörü kopyalayıp başka bir yere yapıştıramıyorum.

Kurdum da bunda da kopyalamaya izin vermiyor, alt tarafı bir klasörü farklı bir konuma yapıştıracağım yahu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bash:
sudo pacman -S unrar

unrar e </rar/dosya/konumu/dosya.rar> </"dosyaların çıkarılacağı dizin (opsiyoneldir, varsayılan olarak bulunduğunuz dizine çıkarır.)">

unrar paketini kurduktan sonra, masaüstü yöneticisinin varsayılan arşiv yöneticisini kullanmayı dene. Sağ tık => Buraya Çıkart

Not: nemo-fileroller; fileroller için bir dosya yöneticisi eklentisidir, kabuk komutu değildir.

Not: Nemo-fileroller; fileroller için bir dosya yöneticisi eklentisidir, komut değildir.

AUR üzerinden direkt indirilebiliyor hocam. Nemo kuracağım o zaman o paket adını yazarak kuruyorum. Bu sayede fileroller eklentisi hazır gelmiş oluyor ki kendisi de zaten nemo ve Fileroller'ı kuruyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…