Çözüldü Arch Linux şifreyi kabul etmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

855250

Picopat
Arch Linux kurarken login yerine attı johanliebert login: Yazıyor. İsim yerine johanliebert yazıyorum password istiyor. Kurulumu yaparken girdiğim şifreyi girdim incorrect login yazıyor. Dual boot yaparken oldu bu sorun yardımcı olursanız sevinirim.

Çözüm
@The Chief USB'ye bir şey nasıl yazdıracağım bilgisayarda her şey gittiyse.

Hocam var chromebook var onun dışında Huawei.

Tamam hocam elinizdeki USB belleği bir bilgisayara takın, internetten Rufus programını indirin. Ardından hangi işletim sistemini kurmak istiyorsanız onun disk görüntüsü dosyasını (ISO olarak da bilinen) bilgisayarınıza indirin. (Windows isterseniz Windows, Linux istiyorsan Fedora diyorum tekrardan ancak KDE Fedora kullanın derim.) Rufus'u açın flash belleğinizi seçin ISO dosyasını tanımlayın, MBR kısmını GPT'ye çevirin (BIOS'unuz UEFI ise keza öyle gözüküyor) alt kısımdan başlat tuşuna tıklayın. Işlemin tamamlanmasını bekleyin, tamamlandıktan sonra bunu çıkarın, Linux kurmak istediğiniz bilgisayara takın, BIOS'a girin, flash belleği seçerek bilgisayarı yeniden başlatın.

Bu konuda yazan kodları oraya mı yazmalıyım size rahatsız ediyorsam özür dilerim bu arada.

Halledebildiniz mi?

Hallettim mi emin değilim ama boot menüsünden Linux yazan yeri sildim sonra USB'yi tak çıkar yaptım sonra beni kurulumun ilk yerine attı şu an oradayım kurmak için iyi bir rehber arıyorum.

@The Chief rahatsızlık veriyorsam kusura bakmayın ama kurulumda bu yerde takılı kaldım yardımcı olabilir misiniz acaba.

Son düzenleme:

Buyurun hocam müsait değildim kusura bakmayın.

Buyurun hocam müsait değildim kusura bakmayın.

Sorun değil ama şimdi ben bir kanaldan baka baka yaptım ama adamda olan seçenekler bende yoktu en başa geri geldim format falan da atamıyorum ya burada kalacağım ya da kuracağım acaba bana yardımcı olabilecek bir rehber videosu veya başka bir şey atabilir misiniz yardımcı olabilecek yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Hocam ben dualboot yapıyordum disk falan da ayırmıştım ama bunu kursam dualboot olur mu acaba?

Hocam ben dualboot yapıyordum disk falan da ayırmıştım ama bunu kursam dualboot olur mu acaba?

Hocam Dual boot kısmında kurulum diskini doğru seçmeniz dışında başka bir fark yok. Ancak şu durumda size Arch Linux değil de Fedora kurmanızı önerebilirim. Şayet ilk defa Linux kullanacaksınız gibi duruyor ve Arch gerçekten fazla donanım, yazılım bilgisi isteyen bir distro. Fedora gibi hem güzel duran hem de kişiselleştirme ayağında fazla seçenek sunan bir distro sizin için daha kolay. Dual boot yapmak da çok daha kolay. Her neyse, dediğim gibi Arch ile devam etmek istiyorsanız o kurulumda birkaç adım dışında her şeyi aynı yapacaksınız, farklı olacak tek şey kurulum yapacağınız disk.

Hocam buradan sonra nasıl geri dönerim peki Arch kurucağıma bin pişman oldum.

@The Chief hocam aklıma gelmişken söyleyeyim kurarken yaşadığım sorun Arch-chroot /mnt yazıyorum ama file not bir şeyler yazıyordu /bin/bash yazıyordu o ana kadar her şey iyi gibi gidiyordu.

Son düzenleme:

Hocam bilgisayarınızı kapatın, BIOS'a girin oradan boot kısmında Windows Boot Manager olması lazım onu bulun 1. önceliğe alın ardından save and exit kısmından bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…