Arch kuracaksınız evet gerek var. Bu arada archinstall scripti ile kuracaksanız en son Partition Tool'u Windows yüklü disklerde çok iyi çalışmıyordu. O yüzden öncesinde Windows'tan alan ayırıp elle kurulum yapmıştım.
Hayır, şimdi ben Arch'ı manuel kuracağım. Bu Microsoft klasörünü EFI'ye kopyalayınca yapmam gereken bir şey kalmayacak, öyle mi? Sadece Arch'ın girişini manuel ekleyeceğim entries'e, doğru mu anlamışım? Eğer yanlışsam yapmam gereken adımları yazar mısınız hocam?
Hayır, şimdi ben Arch'ı manuel kuracağım. Bu Microsoft klasörünü EFI'ye kopyalayınca yapmam gereken bir şey kalmayacak, öyle mi? Sadece Arch'ın girişini manuel ekleyeceğim Entries'e, doğru mu anlamışım?
Ee, Windows'un EFI bölümü silinmedi, ayrıca içindeki boot dosyaları da silinmedi. Sorun çıkarmaz mı bu?
@Rona hocam sizden birazcık yardım almam gerekecek Cfdisk ile bütün bölümleri oluşturdum.
sda5, sda6 ve sda7 Arch kurulumuma ait yerler olacak.
sda1 = Windows EFI
sda2 = Neden oluştuğunu bilmediğim Windows bölümü
sda3 = Windows kök
sda4 = Windows Kurtarma Bölümü
sda5 = Arch EFI
sda6 = /
sda7 = Swap
Ancak bunları nereye mount edeceğim? Windows'un EFI bölümünü bir yere mountlamama gerek var mı? İkisini de (sda5 ve sda1) /mnt/boot'a mı mountlayacağım? Yardımcı olur musunuz?