Youtube'a ilk başladığım yıllar dağıtım incelemelerimi VirtualBox üzerinden yapıyordum. Bazen o kadar kasıyordu ki sistemimde incelemenin anlamı bile kalmıyordu. Daha sonrasında VirtManager'ı keşfettim. VirtManager arkaplanda özgür yazılım olan QEMU/KVM kullanıyor. KVM, çekirdek tabanlı sanal...
Flathub ile GNOME boxes kurabilirsiniz. Ben ön yargılıydım biraz ama bu kadar basit olduğunu fark edince şaşırdım.
Şu an Linux'ta sanallaştırmanın en basit yolu olduğunu düşünüyorum ve bazı dağıtımlarda ekranı sizin pencere çözünürlülüğüne ayarlama yeteneğine sahip.
Burada, gcc ve virtualbox-ext-pack paketlerinin kurulumundan sonra, bu komutu çalıştırıp (sizdeki hata mesajında da bu yazıyor) sorunun çözüldüğü yazıyor:
Kod:
/sbin/vboxconfig
Debian kullandığım için , bu paket: virtualbox-ext-pack Arch'da aynı isimde mi vs bunu bilmiyorum, ona siz bakabilirsiniz.
Evet genelde ayarlara girip elle ayarlamak gerekirdi hatta bazı yerlerde ekranın yarısını kaybederdim ama boxes güzel yeteneklere sahip. Tek kötü yanı her dağıtımda çalışmıyor.
Bir eksiklik olarak sadece Virt Manager kadar profesyonel kullanıma yönelik olmaması var ama bu kadar basit olan bir şeyden o beklentilere girmek haksızlık olurdu.
Flathub ile GNOME boxes kurabilirsiniz. Ben ön yargılıydım biraz ama bu kadar basit olduğunu fark edince şaşırdım.
Şu an Linux'ta sanallaştırmanın en basit yolu olduğunu düşünüyorum ve bazı dağıtımlarda ekranı sizin pencere çözünürlülüğüne ayarlama yeteneğine sahip.
Tek bir depolama aygıtına sahip olduğum için hiç ihtiyacım olmadı işinize yarar mı bilmiyorum ama şunu deneyebilrisiniz.
Sanal makineyi oluşturduktan sonra sağ tık > tercihler > yapılandırmayı düzenleye basın ve şu satırı bulun.