Arch Linux'da HDD Gorunmuyor

UranusWASTAKEN

Hectopat
Yer
Istanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU: Ryzen 5 5600 4.4GHz - GPU: Nvidia GTX 1060 6GB - RAM: 2x8 G.SKILL 3000 MHz - PSU: Rampage 600Watt 80+ CERT - 1x 250 GBSATA SSD - 1x 500 GB M2 SSD - 1x 500GB HDD - Keyboard: SteelSeries APEX 7 TKL - Mouse: SteelSeries Aerox 3
Selamlar. Bilgisayarim'a Dual-Boot ile Arch linux kurdum. Simdi 1 tane C diski olan 500 GBlik M2 SSD var Dual-Bootu bu disk uzerinden yaptim. 2. olarak 500 GB SATA SSD var. Linux SATA SSD'i Gorebiliyor ama diger 3. Disk olan 500 GBlik HDD'i Goremiyor. Bunu nasil cozebilirim acemiyim detaylica anlatirsaniz cok mutlu olurum.

Göremiyor derken? Disk yönetimi üzerinden kontrol ettin mi diski?

Gnome Disk Utility'i yükle. Oradan bağlamayı dene.

Bağlanmıyor. Disk başka bir şey. Yoksa şifreli disk mi? Bitlocker falan.
Hayir sifreli degil hocam. Bir keresinde kodlar ile baglayabilmistik ancak kodlari bulamadim

Mount etme kodları ile bağlayabilirsin ama burada NTFS olarak gözükmüyor ve bağlama butonu olurdu.
Evet hocam ancak nasil yapildigi hakkim da hic bir fikrim yok acikcasi. (Mount kodlarindan bahsediyorum)

Evet hocam ancak nasil yapildigi hakkim da hic bir fikrim yok acikcasi. (Mount kodlarindan bahsediyorum)
Hocam Dinamik Disk Bölümü imiş. NTFS değil. Onun içim Lmtool aracı varmış.

ldmtool paketini yükle.

İlk önce şu komutla sudo blkid HDD'n için UUID değerini bul.
Sonra aşağıdaki kısma ekle. Ok işaretleri olmadan ekle.
Volume Name'de dilediğin ismi ver. Ok işaretleri olmadan ver yine.

ldmtool create volume <uuid> <volume-name>

Böyle bağlanıyormuş galiba.

hocam nasil yaptim bilmiyorum ama hdd'i bagladim yanlisikla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…