Arch Linux'ta 144 Hz seçeneği yok

UranusWASTAKEN

Hectopat
Yer
Istanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU: Ryzen 5 5600 4.4GHz - GPU: Nvidia GTX 1060 6GB - RAM: 2x8 G.SKILL 3000 MHz - PSU: Rampage 600Watt 80+ CERT - 1x 250 GBSATA SSD - 1x 500 GB M2 SSD - 1x 500GB HDD - Keyboard: SteelSeries APEX 7 TKL - Mouse: SteelSeries Aerox 3
Selamlar. Oncelikle klavyem İngilizce o yuzden Türkçe karakter kullanamiyorum kusura bakmayiniz.
Bugün EndeavourOS kurdum kurduktan sonra bir sorun yoktu 144 Hz secenegi aktifti. Sonra driverlari guncellemeye karar verdim.
Bu konu da anlatilan seyleri yaptim ardindan bilgisayara restart attigim zaman goruntu ayarlarin da Hz secme yeri gitmisti. Ve otomatik olarak 560 driverlarini kurmustu.
Ben de 550'e downgrade ettim driverlari ancak hala ayni sorun ile karsi karsiya kaldim.

(Not: KDE Plasma Wayland kullanıyorum)

X11'e geçtiğinizde düzelir. Sürücü problemi. Sıkıntı NVIDIA'nın Wayland desteğinde. O rehber size kapalı kaynak sürücüyü kurduruyor.

O rehbere göre kurduğunuz sürücü paketlerini silin ve nouveau sürücüsünü kullanın. Nouveau sürücüsünü sudo pacman -S xf86-video-nouveau komutuyla kurabilirsiniz.

Ayrıca sıkıntı biraz da KDE Plasma ile ilgili. GNOME'un Wayland sürümünde bu yaşanmıyor ancak Plasma'da yaşanıyor.

X11'e geçtiğinizde düzelir. Sürücü problemi. Sıkıntı NVIDIA'nın Wayland desteğinde. O rehber size kapalı kaynak sürücüyü kurduruyor.

O rehbere göre kurduğunuz sürücü paketlerini silin ve nouveau sürücüsünü kullanın. Nouveau sürücüsünü sudo pacman -S xf86-video-nouveau komutuyla kurabilirsiniz.

Ayrıca sıkıntı biraz da KDE Plasma ile ilgili. GNOME'un Wayland sürümünde bu yaşanmıyor ancak Plasma'da yaşanıyor.
Ne demek istediginizi anladim hocam ancak X11'i sevmiyorum acik konusmak gerekirse. Diger sorum ise o rehber de ki kurdugum suruculeri nasil silebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne demek istediginizi anladim hocam ancak X11'i sevmiyorum acik konusmak gerekirse. Diger sorum ise o rehber de ki kurdugum suruculeri nasil silebilirim?
-S yerine -R yazın rehberde verilen komutta.

Dediginiz gibi yaptim hocam o rehber de verilen NVIDIA DRIVER'larini -S yerine -R ile degistirip sildim. Ardindan sizin verdiginiz komutu yapistirip yukledim. Simdi bir sey yapmam gerekli mi?

Dediginiz gibi yaptim hocam o rehber de verilen NVIDIA DRIVER'larini -S yerine -R ile degistirip sildim. Ardindan sizin verdiginiz komutu yapistirip yukledim. Simdi bir sey yapmam gerekli mi?
Yeniden başlatmanız yeterli. Ardından Hz ayarını kontrol etmelisin.

Hic bir sey degismedi hocam. Yine HZ Secme yeri yok. Ve xrandr yazdigim zaman da 60'dan baska bir sey yazmiyor.
Bende her zaman işe yarayan yöntem buydu hocam. Elimde başka yöntem yok ne yazık ki. @613366 yardımcı olabilir belki ancak yarına kadar cevaplayamaz elinde çözüm varsa bile.

Bende her zaman işe yarayan yöntem buydu hocam. Elimde başka yöntem yok ne yazık ki. @613366 yardımcı olabilir belki ancak yarına kadar cevaplayamaz elinde çözüm varsa bile.
Sorun degil hocam dusunmeniz yeterli tesekkurler <3

Technopat Haberler

Geri
Yukarı