Arch Linux'ta i5 2430M için undervolt değerleri ne kadar olmalı?

ayberk2310ofpc

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
8 gb ram 120 gb hikvision c100 sata 3 ssd intel core i5 2430m 2.40 ghz intel hd graphics 3000
Meslek
pc
Arkadaşlar undervolt işlemlerinde yeniyim sizce ne kadar yapmalıyım? CPU Intel CORE-i5 2430M GPU yok CPU'nun içindeki HD grapics 3000'e yapacağım.

Oyunlarda daha çok FPS için.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü_20241115_175425.png
    136,9 KB · Görüntüleme: 31
Arkadaşlar undervolt işlemlerinde yeniyim sizce ne kadar yapmalıyım? CPU Intel CORE-i5 2430M GPU yok CPU'nun içindeki HD grapics 3000'e yapacağım.

Oyunlarda daha çok FPS için.
Hocam undervolt FPS yükseltmez. Belki 1-2 FPS düşme ihtimali bile var. Büyük oranla sıcaklığı düşürür.

Overclock ile karıştırmış olabilir misiniz?

Hocam undervolt FPS yükseltmez. Belki 1-2 FPS düşme ihtimali bile var. Büyük oranla sıcaklığı düşürür.
Stabiliteyi azaltma ihtimali var ancak FPS'i yükseltebilir.
CPU'nun sıcaklığı düşük olursa gerekli durumlarda Turbo'ya çıkar.
Eğer sıcaklık zaten iyiyse ve yükte Turbo'ya çıkıyorsa bir işe yaramaz ancak FPS'i de azaltmaz niye azaltsın ki aşırı undervolt olmadığı müddetçe?

Düşük ihtimal ama belki düşer diye dedim. Yanlışım varsa kusura bakma. FPS'i yükseltme nasıl oluyor hocam. Şimdi işlemcinin sıcaklığı düşecek ama bununda yükselteceğini zannetmiyorum.

Düşük ihtimal ama belki düşer diye dedim. Yanlışım varsa kusura bakma. FPS'i yükseltme nasıl oluyor hocam. Şimdi işlemcinin sıcaklığı düşecek ama bununda yükselteceğini zannetmiyorum.
İşlemcinin sıcaklığı eğer 80-90 derece gibi yüksek değerlerde ise işlemci Turbo'ya çıkmaz ki fazla sıcaklıktan kapanmasın-zarar görmesin.
Undervolt ise sıcaklığını bi' nebze azaltıp işlemcinin biraz daha hızlı çalışmasını sağlayabilir ancak konu sahibinin işlemcisi zaten yükte Turbo hızında yani 3 GHz'de çalışıyorsa işe yaramaz overclock yapmadıkça.

Zaten i5 2430M overclock-undervolt desteklemiyor gibi ancak emin değilim, içindeki HD Graphics 3000 belki destekliyordur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…