Arch Linux'u elle kurmak boş işmiş

Makaleler
2
Daha fazla  
Her defasında sorun yaşayıp kuramadığım Arch Linux'u sonunda elle kurabildim. Fakat daha önce archinstall ile de kurulum yaptığımdan elle kuruyorum diye ciddi bir fark beklemiştim ama neredeyse aynı hiçbir fark yok. Bunu KDE Plasma ile denedim ve fark sadece bir ya da iki ekstra yazılımdı. Archinstall ile de zaten minimal kurulum yapılıyormuş. Ha belki bu masaüstüne göre farklılık gösterebilir. Sonrasında merak edip archinstall ile tekrar kurulum yaptım ama masaüstü kurmadan sadece minimali seçtim. Sonrasında terminalden masaüstü ve sürücüleri kurunca elle yaptığım minimal kurulumun aynısını elde ettim. Yani aslında disk bölümleme, disk bağlama, temel paket kurulumu, makine ismi, kullanıcı ismi, GRUB ve networkmanager gibi uzun süren birçok ayarı elle yapmak yerine archinstall üzerinden yapıp minimal kurulumla tamamlamak en kısa yol. Sonrasında dediğim gibi sürücüleri ve minimal masaüstü komutunu girip kurulumu tamamlamak daha iyi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Katılıyorum. Ama öğrenmek açısından herkes en azından VM'de bir kere manuel kurulum yapmayı deneyebilir.

Archinstall bozuk maalesef, özellikle dualboot kullanmak veya Btrfs ile kurulum yapmak isteyenlerde sorun çıkarıyor. Yani archinstall kullanmak yerine kullanabileceğiniz GUI alternatifli projeler var. Endeavour saf Arch'a deneyim konusunda en yakını. Ya saf Arch'ı terminalden kurardım ya da GUI araç kullanırdım ama archinstall kullanmam.

Ziyan olmuş çok güzel projeler vardı Arch linux için. Arka ve Arco buna örnekti.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bahsettiğiniz bozukluğu hiç yaşamadım hocam. Ama Arch kurarsam ilk tercih olarak archinstall kullanırım. Cidden vakit kaybından başka bir şey değil. Ha bu arada Linux hakkında bir şeyler de öğreniyorsunuz orası da ayrı.

Archinstall'da şifreleme konusunda sıkıntı yaşıyordum hocam tam root şifrelemesi için elle yapmak gerekiyor. Ben archinstall ile kurduğumda sadece ev dizinini şifreledi. Yani elle kurmak o kadar da boş ve saçma değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…