Arch vs Fedora

kaan32k

Hectopat
Daha fazla  
Yakında Windows 10 güvenlik desteği kesilecek ve ben bir Linux dağıtımına geçmek istiyorum ama Arch ile Fedora arasında kaldım. Arch hakkında çok söylentiler var bozuk paketleri test edilmeden yayınladığına dair ama kararsızım Arch mı Fedora mı bir de hangi paket yöneticisi Fedora'ya göre veya Arch'a göre daha iyi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni bir kullanıcı için Fedora. Arch daha tecrübeli, üst düzey kullanıcılar için.

Yeni bir kullanıcı için Fedora. Arch daha tecrübeli, üst düzey kullanıcılar için.

Arch güncellemelerinde sürekli sorun olduğu söyleniliyor çok fazla hatayla uğraşılıyor ama performans açısından Arch kat kat daha iyi diye biliyorum.

Arch güncellemelerinde sürekli sorun olduğu söyleniliyor çok fazla hatayla uğraşılıyor ama performans açısından Arch kat kat daha iyi diye biliyorum.

Arch'ı düzgün kullanırsanız kesinlikle Arch yanlış kullananlar genellikle bozuyor bende ilk başladığımda bozuyordum sonra bozmamaya başladım şu an 1 aydır Arch kullanıyorum.

Fedora.

Arch Linux'u bozan birisi varsa ilk başta zaten ondan bilgi almayın, Arch normal şartlardakolay bozulabilen bir dağıtım değil kesinlikle, bozmak yetenek ister. İkincisi ise bozuk paketler dediğiniz mevzu AUR'dan geliyor olabilir bu yargı tabi topluluk tarafından olabilir, pacman yani Arch Linux'ın depolarında bulunan paketler gayet stabil ve sağlam. Sıkıntıları yok. Arch kullanın ama bir şartla, araştırmayı sevin ve öğrenin. Ayrıca İngilizce'yi sevin. Arch öneriyorum.

Yeni kullanıcı için Arch Linux yanlış seçim olur. Paket yöneticisi kısmına gelirsek Arch'ın paket yöneticisi olan Pacman çok daha iyi DNF'e göre. Yine de Fedora öneririm çünkü yeni bir kullanıcısınız.

Ayrıca Arch Linux kendi kendine bozulmaz. Test edilmeden güncelleme kısmı söylenti değil, doğru olan ancak testi de uygulama geliştiricisi yapmış olsun bir zahmet. Sorun olsa zaten kaynak kodları güncellemezler.

Rehber sayesinde hatalı güncelleme olursa geri dönülebilir. Hiç işime yaramadı yıllardır Arch kullanmama rağmen. Güncellemeler sorun getirmiyor.

Fedora kullanmayı düşünüyorum orta seviye Linux bilgim var ama Arch daha çok uğraştırıcı geldi güncellemeler sıkıntılı olabiliyor yarın başka bir güncellemede işletim sistemi çökebilir 2-3 gün sonra düzelebilirde yani Fedora fazla yormuyor ama paket yöneticisi olarak ne önerirsiniz flatpak dnfden daha iyi değil mi?

Evet, Flatpak DNF'ten daha iyidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…